Ekmek İsrafına Dikkat Çektiler - Son Dakika
Yerel

Ekmek İsrafına Dikkat Çektiler

Ekmek İsrafına Dikkat Çektiler

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Zafer ilk/ortaokulu tarafından ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla 'Bayat ekmeğimi değerlendiriyorum" yarışması düzenlendi.

28.05.2014 14:40

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Zafer ilk/ortaokulu tarafından ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla 'Bayat ekmeğimi değerlendiriyorum" yarışması düzenlendi.

3/C sınıfı öğretmeni Nurten Aksu tarafından düzenlenen yarışma ile ekmek israfını önleme, tam buğday ekmeğini yaygınlaştırma amacını da içine alacak şekilde, okul öğrencilerinin ve velilerin ekmek israfına dikkatini çekmek istendiği belirtildi. Yarışmada yapılan 17 çeşit yiyecekler jüri tarafından ayrı ayrı değerlendirildi. Yapılan puanlama sonunda Ayşe Yüce'nin yapmış olduğu "Ekmek Helvası" birinci olurken, Hülya Durap'ın yaptığı "Bayat Ekmek Kadayıfı" ikinci olurken, İlknur Turan'ın yaptığı 'Bayat Ekmek Köftesi' ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara başarı belgeleri Zafer ilk/ortaokulu Müdürü İsmail Çoma ve öğretmenler tarafından verildi.Katılım belgeleri de öğretmen Nurten Aksu'nun dağıtmasının ardından yarışma sona erdi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan öğretmen Nurten Aksu, yaraışmayı düzenlemedeki amaçlarının ekmek israfına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Aksu,"Toplumumuzun nimet bildiği ve kutsal bir değer atfettiği ekmekle ilgili üretim, tüketim, israf ve tüketici alışkanlıkları konularında; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yurt çapında yaptırılan bir araştırmada; ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği sonucu ortaya çıkmıştır. Söz konusu ekmek israfının bugünkü parasal karşılığı; 1,5 milyar TL olup bu rakam dünya sıralamasında ilk sıralarda olduğumuz ve un ihracatından elde ettiğimiz bir yıllık gelire eşdeğerdir. Bu üzücü sonuçlar; ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin ivedilikle alınmasını gerekli kılmış, bu doğrultuda "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" yapıldı. Kampanya ile israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması amaçlıyoruz. Ekmeğin israf edilmemesi bilincinin tüm fertlerimiz için bir yaşam biçimi haline gelmesi özendirilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Yarışmaya, okul velilerinden, Bircan Duran, İlknur Turan, Hatice Ersin, Hayat Akıncı, Şeyma Sezer, Arzu Kösem, Ayşe Yüce, Hülya Durap, Nefise Akın, Kadriye Erik, Olcay Petek, Gülcan Portakal, Şeyma Sezer, Nemciye Konya, Emine Uluçay ve Halide Özer katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekmek İsrafına Dikkat Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement