ESAFED Mali ile Sağlık ve Eğitim Köprüsü Kurdu - Son Dakika
Yerel

ESAFED Mali ile Sağlık ve Eğitim Köprüsü Kurdu

ESAFED Mali ile Sağlık ve Eğitim Köprüsü Kurdu

ESAFED'in Somalili ve Sudanlı doktorlarla başlayan eğitim seferberliği Mali'den gelen 9 hekimin eğitimiyle sürdü.

27.09.2013 13:48  Güncelleme: 14:26

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED)'in Somalili ve Sudanlı doktorlarla başlayan eğitim seferberliği Mali'den gelen 9 hekimin eğitimiyle sürdü.

ESAFED, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)'ye bağlı SESRIC ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanlığı ortaklığında İzmir'de düzenlenen "Mali- Türkiye Sağlık Eğitimi Projesi"ne katılan Malili doktorlara sertifikaları verildi.

ESAFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sarsılmaz, "Mali'den gelen 9 hekime eğitim verilmesini sağladık. Bu eğitimle birlikte bir yıl içerisinde Afrika'nın değişik ülkelerinden Türkiye'de sağlık eğitimi verdiğimiz sağlık personeli sayısı 78 kişi oldu. Ülkemizin tanıtımına önemli bir katkı yaptığımıza inanıyorum. Emeği geçen İKÇÜ Atatürk Eğitim Hastanesi, Şifa Üniversitesi Basmane Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve personeline teşekkür ederim" dedi.

Ege Anemon Sağlık Oteli'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan ESAFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, ESAFED'in Afrika ülkelerinde insanlık adına faaliyetler yürüttüğünü, o bölgelere giden gönüllü sağlık personellerinin fedakarca çalıştığını belirtti.

ESAFED'in faaliyetleri kapsamında Afrika ülkelerine kendisinin de gittiğini Somali'de gördüğü manzaradan çok etkilendiğini belirten Sarsılmaz, "Gönüllü hekimlerimizin o zor şartlar altında oralarda hizmet vermesi beni çok duygulandırdı" diye konuştu. Afrika ülkelerine yönelik sağlık desteğini doktor eğitimi projesi ile daha da profesyonel hale getirdiklerini ifade eden Sarsılmaz, gittikleri ülkelerde Afrikalıların Türkiye'ye özel sevgi beslediklerine şahit olduklarını da dile getirdi.

Törende konuşan İzmir Vali Vekili İbrahim Ballı da yapılan hizmetlerin insani değerleri üzerine kurulu olduğunu belirterek, ESAFED'in Afrika'daki faaliyetlerinin EXPO 2020 adayı İzmir'in tanıtımına da büyük katkı sağladığını kaydetti.

Törende bir sunum yapan Katarakt Ameliyatları Proje sorumlusu, ESAFED Yönetim Kurulu üyesi Op. Dr. Erol Uysal da İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okullarda ortaklaşa başlatılacak olan Afrika katarakt ameliyatları bağış Kampanyası'nın tanıtımını yaptı. Eğitime katılan Malili doktorlar adına konuşan Dr. İbrahim Keita ise ESAFED ve hastanelerin yetkililerine, eğitim veren hocalarına teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında İzmir'de eğitimini tamamlayan 9 Malili doktora sertifikaları verildi. Tören dolasıyla düzenlenen yemeğe İzmir Vali Vekili İbrahim Ballı, İzmir Kamu Hastaneleri Kuzey ve Güney Bölge Genel Sekreterleri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Prof. Dr. Behzat Özkan, İzmir il sağlık müdür yardımcıları, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, üniversite öğretim üyeleri, İzmir'deki hastane yöneticileri, milli eğitim okul müdürleri ve sağlık camiasından çok sayıda gönüllü hekim ve sağlık personeli katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ESAFED Mali ile Sağlık ve Eğitim Köprüsü Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement