Eskişehir Büyükşehir'den '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 'Afet ve Kadın' Paneli - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Büyükşehir'den '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 'Afet ve Kadın' Paneli

Eskişehir Büyükşehir\'den \'8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü\'nde \'Afet ve Kadın\' Paneli

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘Afet ve Kadın’ başlıklı bir panel düzenleyecek. Panelde, afet bölgesinde çeşitli sorunlarla mücadele eden kadınlar konuşulacak.

05.03.2023 15:38  Güncelleme: 15:43

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 'Afet ve Kadın' başlıklı bir panel düzenleyecek. Panelde, afet bölgesinde çeşitli sorunlarla mücadele eden kadınlar konuşulacak.

Uluslararası sempozyumlar ile yerli ve yabancı uzmanları kentte ağırlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel bir panele ev sahipliği yapacak. EBB ve AB Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle yürütülecek 'Afet ve Kadın' başlıklı panelde, alanında uzman isimler görüşlerini paylaşacak.

EBB Sanat ve Kültür Sarayı'nda, 8 Mart Çarşamba günü saat 14: 30'da başlayacak panelin açılış konuşmalarını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kentsel, Çevresel ve Yerel Yönetimler Politikaları Kürsüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Algan yapacak.

Açılış konuşmalarının ardından ise spiker ve gazeteci Afşin Yurdakul'un moderatörlüğünde oturumlara geçilecek. İlk oturumun konuşmacıları, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Toplumsal Cinsiyet ve Sosyal Diyalog Sorumlusu Dr. Ayşe Emel Akalın, Sosyal Hizmet Uzmanı Kadın Koalisyonu üyesi Gül Erdost, afet yönetim uzmanı ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği kurucu üyesi ve yönetim kurulu başkanı Özden Işık olacak.

Saat 16: 30'da başlanacak ikinci oturumda ise Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi jeoloji mühendisi Merve Edizkan, Eskişehir Tabip Odası Kadın Hastalıkları ve Kadın Sağlığı Komisyonu Başkanı Dr. Neşe Yılmaz, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Psikoloji, Sosyal Psikoloji ve Türk Psikologlar Derneği üyesi Dr. Selin Tekin görüşlerini paylaşacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eskişehir Büyükşehir'den '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 'Afet ve Kadın' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement