Expo 2016 Antalya'ya Doğru - Son Dakika
Yerel

Expo 2016 Antalya'ya Doğru

Expo 2016 Antalya\'ya Doğru

AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe "Bu EXPO'nun Türkiye'de bitki dikimi ve botaniğe olan ilgiyi artıracağını ümit ediyorum" dedi.

25.05.2014 17:18  Güncelleme: 08:49

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği'nden (AIPH) iki kişilik heyet, EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki çalışmaları yerinde denetledi.

Aksu ilçesi sınırlarında bin 121 dönümlük alanda gerçekleştirilecek EXPO 2016 Antalya alanında yer alan yönetim binasına gelen AIPH yetkilileri, burada Türk yetkililerden bilgi aldı. Toplantı salonunda projeleri inceleyip sunumları dinleyen yetkililer, alandaki çalışmaları yerinde denetledi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alanda  bulunan AIPH yetkililerine faaliyet ve çalışmalarını daha yakından anlatabilme fırsatı bulduklarını söyledi.

AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe ise kendilerine sunulan bilgileri alanda görmelerinin çok güzel olduğunu belirtti. Alanda çok sayıda kişinin çalışmasından memnun olduklarını belirten Briercliffe, "Süre açısından çok zorlu bir süreç var. Ama her şey zamanında yapıldığı sürece ve belirli zaman ölçüleri yerinde tutulduğunda projeler gerçekleştirilecektir. EXPO, ziyaret edenlere ilham vermelidir. Bu EXPO'nun Türkiye'de bitki dikimi ve botaniğe olan ilgiyi artıracağını ümit ediyorum" diye konuştu.

AIPH Pazarlama ve Sergiler Komitesi Başkan Yardımcısı Kevin Chung da Antalya'nın doğal güzelliği ve iklimiyle güzel bir yerleşim birimi olduğunu ifade ederek, "Antalya'nın özellikle doğa ve iklim şartları diğer şehir ve ülkelerden daha iyi. Dolayısıyla Antalya'nın dünyanın her yerinde yapılan diğer EXPO'lardan çok daha iyisini başaracağına inanıyorum" dedi.

AIPH yetkilileri incelemelerinin ardından Bursa- Orhangazi otoyolu çalışmaları sırasında sökülmek zorunda kalınan zeytin ağaçlarından birini alana dikti.

Dünyada 1851'den bu yana düzenlenen EXPO'lar, dünya kupası ve olimpiyatlardan sonra dünya çapında yapılan en büyük uluslararası organizasyon olarak kabul ediliyor. Belirlenen temada dünyada gelinen en son noktanın, vizyonun, fırsatların, sorunların, çözüm önerilerinin göz önüne serildiği ve tartışıldığı bir organizasyon olan EXPO'lar, botanik, tematik ve world olmak üzere üç ayrı kategoride yapılıyor. 

Türkiye, 2016 yılında Antalya'da ilk kez bir EXPO'ya ev sahipliği yapacak. EXPO 2016 Antalya, kendi kategorisinde en üst seviye olan A-1 kategorisinde bir botanik olan EXPO. Botanik EXPO'lar, ülkelerin bahçe kurup yetiştirdikleri süs bitkileri ve çiçeklerini, bahçe kültürlerini sergiledikleri, bu alandaki gelişmişliklerini, teknolojilerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini katılımcı diğer ülkelerle paylaştıkları EXPO olarak nitelendiriliyor. Botanik EXPO'lar, küresel çevre sorunlarına dikkat çekerken, katılımcı ülkelere kalıcı ve ortak uluslararası çözümlerin bir parçası olma fırsatı da tanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Expo 2016 Antalya'ya Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement