Fethiye'de 19 Eylül Gaziler Günü Düzenlenen Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de 19 Eylül Gaziler Günü Düzenlenen Törenle Kutlandı

Fethiye\'de 19 Eylül Gaziler Günü Düzenlenen Törenle Kutlandı

Fethiye’de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2016 14:38

Fethiye'de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San Garnizon komutan vekili askerlik şubesi başkanı Personel Binbaşı Cem Öztürk, CHP ilçe başkanı Ali Özgür Kullukçu, MHP ilçe başkanı Cengiz Çay, Muharip Gaziler ve Şehit aileleri yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Süleyman Şahin, daire amirleri, askeri erkan, gaziler, gazi yakınları ve bir grup öğrenci katılırken AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve yönetim kurulundan hiç kimsenin katılmamış olması dikkat çekti.

Tören Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Muharip Gaziler ve Şehit aileleri yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Süleyman Şahin yaptı.

"Gazilik Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır" diyen Şahin şunları söyledi: "Türk toplumunun en değerli varlığı hürriyeti, bayrağı ve yaşadığı vatan topraklarıdır. Türk milletinin ve vatanının savunmasında kahramanlık destanları yazdıran gazilerimizi burada bir saat içerisinde anlatmamız mümkün değildir. Asli Türk milletinin mensupları şehitlerini ve gazilerini unutmaz, unutturmaz. Milletimizi tarih boyunca asil millet yapan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Bu vatanının gerçek kahramanları vatanımızı bize emanet edenlerdir. Bunlardan en önde geleni Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Atamızın kurduğu cumhuriyetin bekçisi olmaya, koyduğu ilke ve inkılapları savunmaya her zaman hazırız"

Törende Gazi Metin Pehlivan'ın kızı Özel Uğur ortaokulu öğrencisi Sena Pehlivan ile Kore Gazisi Alim Işıl'ın Torunu Yanıklar ortaokulu öğrencisi Selinay Işıl'da kahramanlık şiirleri okuyup alkış aldılar. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de 19 Eylül Gaziler Günü Düzenlenen Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement