Gagauzya Cumhurbaşkanı Arü'de... - Son Dakika
Yerel

Gagauzya Cumhurbaşkanı Arü'de...

Gagauzya Cumhurbaşkanı Arü\'de...

Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Ramazan Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

06.07.2012 14:08

Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

Çıldır İlçesi'nde düzenlenen 13. Uluslar arası Aşıklar Şöleni programına katılan Formuzal'ın ziyaretinde Rektör Korkmaz'a kendi hazırlamış olduğu ve Gagauzya Yeri adını verdiği kitabını hediye etti.

Toplantıda Gagauzya Özerk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki eğitim alanında yapılması planlanan işbirliği imkanları üzerinde duruldu. Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cafer Eken ve Prof. Dr. Orhan Söylemez'in de hazır bulunduğu görüşmelerde halihazırda Gagauzya'nın Türkiye'deki öğrenci kontenjanının 25 olduğundan hareketle bu sayının daha da artırılma imkanları araştırıldı. Rektör Korkmaz, önümüzdeki yıl itibarıyla Ardahan Üniversitesi'nin Gagauzya'dan gelecek 5 öğrenciye ev sahipliğine hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Formuzal, Konrat Devlet Üniversitesi ile Ardahan Üniversitesi arasında akademik işbirliğini başlatmak için "işbirliği protokolü" imzalamak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı Gagauzya'ya davet etti. Muhtemelen Ekim-Kasım 2012'de gerçekleşecek ziyarette protokol imzalanarak öğrenci ve öğretim üyesi değişimi programı başlatılması kararı alındı.

Heyet daha sonra Ardahan Kalesini gezdi. Geziye katılan Ardahan Valisi

Mustafa Tekmen de Cumhurbaşkanı Formuzal'a şehrin tarihi ve geleceğe yönelik planları konusunda bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Formuzal'ın Ani Harabelerini ziyaretinden sonra İstanbul'a hareket etmek üzere Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım ile birlikte Ardahan'dan ayrıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gagauzya Cumhurbaşkanı Arü'de... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement