Gaziantep'in Yöresel Aşçıları Burada Yetişiyor - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'in Yöresel Aşçıları Burada Yetişiyor

Gaziantep\'in Yöresel Aşçıları Burada Yetişiyor

Gaziantep Karagöz Caddesi Bozağa Sokakta bulunan Emine Göğüş Mutfak Müzesi içerisinde kurulan Mehmet Reşit Göğüş MUSEM, yeni aşçı adayı alımlarına başlıyor.

06.01.2015 12:18  Güncelleme: 12:25

Gaziantep Karagöz Caddesi Bozağa Sokak'ta bulunan Emine Göğüş Mutfak Müzesi içerisinde kurulan Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM), yeni aşçı adayı alımlarına başlıyor.

Mart ayında başlayacak yeni dönemde, aşçı adaylarının eğitimi 3 ay sürecek. En az 12, en fazla 20 kişiden oluşan eğitim gruplarında, haftanın üç günü (pazartesi, çarşamba, cuma) verilen eğitimler sonrasında başarılı olanlara MEB onaylı sertifika veriliyor. Cumartesi günleri hobi katılımı ile verilen eğitimler sonrasında ise 'katılım sertifikası' veriliyor. Gaziantep mutfağından yöresel yemek ve tatlıların uygulamalı olarak yapıldığı eğitimlerde, yuvalama, ali nazik, alaca çorba, öz çorba, düğün çorbası, keme kebabı, öçce, borani, erik tavası, yoğurtlu çağla aşı, ayvalı tas kebabı, simit aşı, kuymak ve yöreye ait daha birçok yemeğin yapılışı öğretiliyor. 18 yaş ve üstü herkesin katılabildiği kurslar için 250 TL ücret ödeniyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'in Yöresel Aşçıları Burada Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement