Gürsu'da Suriyeli Sığınmacılara Daha Fazla Destek Verilecek - Son Dakika
Yerel

Gürsu'da Suriyeli Sığınmacılara Daha Fazla Destek Verilecek

Gürsu\'da Suriyeli Sığınmacılara Daha Fazla Destek Verilecek

Kaymakam Aktaş: "İlçemizde Suriyelileri kayıt altına alıyoruz.

03.05.2014 09:14

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gürsu ilçesine yerleşen sığınmacılara daha fazla imkan sağlanması için envanter oluşturma çalışmalarına başlandı.

İlçede yoğun olarak Yenidoğan Mahallesi'nde yaşayan Suriyelilerin önde gelen kişileriyle düzenlenen toplantıda konuşan Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, Suriye'nin bir yangın yeri olduğunu belirtti.

Bu ülkeden, malını, mülkünü bırakıp kaçan yüz binlerce kişinin, Türkiye'ye sığındığını vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:

"Necip milletimiz, din, dil, ırk ayrımı yapmadan, 600 yıl önce İspanya'da zulme uğrayan Yahudilerin, Rusya'da, Bulgaristan'da zulme uğrayan vatandaşların, yakın tarihte Irak'ta Saddam'ın zulmüne uğrayanların, her ne kadar yapmasak da katliam yaptığımız iddia edilse de Ermenilerin sığındığı güvenli bir liman olmuştur ülkemiz. Siz Suriyeli kardeşlerimiz, birer Müslüman olarak canımız, ciğerimizsiniz. Devletimiz, ülkenizde sorunlar bitene kadar size sahip çıkmaya çalışıyor. İlçemizde Suriyelileri kayıt altına alıyoruz. Kayıtlar tamamlanınca birçok şeyden faydalanacaklar. Bunların başında eğitim, sağlık ve çalışma olanakları sunacağız. Hanım kardeşlerimize mesleki eğitim kursları da vereceğiz. Bulunduğumuz bu bölgedeki insanlarla barış ve kardeşlik çerçevesinde yaşamanız gerekiyor. İslam'da komşuluk hukuku çok önemli. Siz de bizim komşumuzsunuz. Komşuluk dayanışması içinde birlikte hayatı idame ettireceğiz."

Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ise Çanakkale'de omuz omuza savaşanların torunları olduklarını belirtti.

İslam dinindeki ensar ve muhacir kavramlarını hatırlatan Yıldız, "Siz bize Allah'ın emanetlerisiniz. Ülkenizdeki sorunlar bitinceye kadar barış, kardeşlik içinde birlikte yaşayacağız" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürsu'da Suriyeli Sığınmacılara Daha Fazla Destek Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ilim: cıkında kimse bizesahip cıkmaz ama nedense biz cıkıyoruz amanla bizde iç savaşa neden olcak bunlaar hebsi hain bizim paralarımızla ve vergilerimizle beslenen suryelilere haram olsunnn derhal gitsinler ülkdn 1 0 Yanıtla

Advertisement