Haşimi Hani ve Dicle İlçelerinde Sloganlarla Karşılandı - Son Dakika
Yerel

Haşimi Hani ve Dicle İlçelerinde Sloganlarla Karşılandı

Haşimi Hani ve Dicle İlçelerinde Sloganlarla Karşılandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Hani ve Dicle ilçelerinde kalabalık gruplar tarafından sloganlarla karşılandı.

05.06.2015 15:41

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Hani ve Dicle ilçelerinde kalabalık gruplar tarafından sloganlarla karşılandı.

Seçim çalışmalarını sürdüren Seyyid Haşim Haşimi, Diyarbakır'ın Dicle ve Hani ilçelerini ziyaret etti. İlk ziyaretini Hani ilçesine bağlı Kuyular beldesine yapan Haşimi'ye köylüler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 60 araçlık konvoy ile seçim çalışmalarını sürdüren Haşimi, Kuyular köyü girişinde toplanan kalabalık tarafından 'Haşimi nerede biz oradayız' sloganları ile karşılandı. Araçtan inerek vatandaşlarla teker teker tokalaşan Seyyid Haşim Haşimi, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Kuyular beldesi sakinleri ile bir süre görüşen Haşimi, daha sonra Dicle ilçesine bağlı Balyan ve Kelekçi köylerini ziyaret etti. Haşimi ve beraberindeki heyet yol güzergahında bulunan köylerden geçerken, vatandaşlar tarafından yolları kesilerek yemek ve ayran ikramları yapıldı. Ziyaret ettiği köylerde vatandaşlarla buluşan ve sohbet eden Haşimi, 12 Eylül döneminde yaşanan sorunları anlatarak, bu sorunların AK Parti iktidarı ile tarihe karıştığını anlattı. Haşimi, "12 Eylül askeri darbe süreci yaşanırken bölgedeki hukuksuzluklar Kürtçe ile ilgili yasaklamaların resmi hale gelmesi sorunu katmerleştirdi. Bu dönemde siyasi partilerimiz sorunun çözümü ile ilgili bir düşünce geliştiremedi. rahmetli Turgut Özal ve rahmetli Erbakan dönemlerinde bazı adımlar atılmak istenmesine rağmen bunlar engellendi. Doksanlı yıllarda kurulan koalisyon hukümetlerininde Kürt sorunu ile ilgili kayda değer bir çalışma yapılmadı. Koalisyon hükümetlerinin ülkenin temel meselelerine çözüm bulmaya gücü yetmedi. İlk defa devlet AK Parti sayesinde Kürt meselesiyle ilgili yanlış politikasından vazgeçme noktasına geldi. Kimse bunun farkına varmadı. Geçmişteki bütün dönemlerde günübirlik siyaset veya proje bağlamında sorun çözmek isteyen istemeyen bütün siyasi partilerimiz devletin Kürt meselesi ile ilgili yanlış politikalarına alet oldu. Kürt meselesi ile ilgili en temel değişim AK Parti sayesinde olmuştur. Net bir şekilde bunun farkında olmalıyız. Biz o günlere eski Türkiye diyoruz. AK Parti hükümetlerinin Kürt meselesi ve Türkiye'nin meseleleri ile ilgili ortaya koymuş olduğu icraata yeni Türkiye diyoruz. Bu kritik seçime giderken eski Türkiye geride kalmıştır. Neydi eski Türkiye, acı gözyaşı, kan, kaybolan insanlar, boşaltılan köyler, faili meçhul infazlar, göçertme, sürgüne gönderme, bölge insanının onuru, şerefi ve haysiyetiyle oynama hukukun tamamıyla rafa kaldırıldığı legal siyasetin bitip tükenmesiydi" dedi.

"AK PARTİ ZAYIFLARSA ÇÖZÜM SÜRECİ YÜRÜMEYECEKTİR"

Seyyid Haşim Haşimi, AK Parti'nin güç kaybetmesi için bir proje yürütüldüğünü belirterek, bunun gerçekleştirilmesi durumunda çözüm sürecinin yürümeyeceğini söyledi. Haşimi, "AK Parti güçten düşmeyecek gücünü koruyacak. AK Parti zayıflarsa şunun bilinmesi lazım çözüm süreci yürümeyecektir. Çözüm sürecini hangi partiler yürütecek şöyle bir düşünelim CHP mi? Bugün bu mesele o partinin zihniyetinin bir sonucu, MHP'mi politikası belli olan bir parti. Türkiye'nin kurumlarını bir araya getirmesi lazım batıda ki insanları ikna etmesi lazım HDP'de siyaseten bu konumda değil. Bu mesele AK Parti ve AK Parti ile bu konuyu konuşabilecek Kürtlerin çözebileceği bir sorundur" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haşimi Hani ve Dicle İlçelerinde Sloganlarla Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement