Haymanalılar Şükür Duasına Çıktı - Son Dakika
Yerel

Haymanalılar Şükür Duasına Çıktı

Haymanalılar Şükür Duasına Çıktı

Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Evliyafakı Mahallesi’nde yağmurun artması, bereket ve şükür için dualar edildi.

20.05.2015 08:38

Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı Evliyafakı Mahallesi'nde yağmurun artması, bereket ve şükür için dualar edildi.

Haymana Evliyafakır Mahallesi, Türbe Tepe mevkisinde bu yıl 2'ncisi gerçekleşen etkinliğe, Haymana, Polatlı ve çevre mahallerden gelen vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Etkinlikte Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana İlçe Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Haymana Müftüsü Ahmet Danışman, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı Av. Gazi Karaoğlu, Haymana Eski Belediye Başkanı Hacı Aysu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte, Haymana Müftüsü Ahmet Danışman tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve vaaz sonrası yağmur ve şükür duası gerçekleştirildi. Öğle namazının ardından davetlilere mahalle halkının bağışladığı kuzu ve pirinçten yapılan yemekler ikram edildi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana'nın İç Anadolu tarımında önemli bir konumda olduğunu ve bugünde hemşehrileri ile beraber burada, Yağmurun artması, bereket ve şükür için dua ettiklerini belirtti.

Polatlı heyetinden ise Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Gazi Karaoğlu ise şunları söyledi: "Köylülerimiz ektikleri ürünün bol ve bereketli olması için yağmur duasına ve ardından şükür duasına çıkıyor. Bende sizlerin yanında olabilmek adına düzenlediğiniz dualarınıza katılıyorum, bol ve bereketli bir yıl geçirmenizi diliyorum. İnşallah köylümüz bu sene çok verimli bir yıl geçirecek. Bizim için Haymana ve Polatlı birdir. Her zaman sizler ile beraber olmak isterim."

Evliyafaki Mahallesinde gerçekleştirilen yağmur ve şükür duasının gerçekleşmesinde emeği geçen Muhtar Kemal Karaduman ise mahalle halkının destekleri ile beraber geleneksel hale getirmek istedikleri bir etkinlik yaptıklarını belirterek "Mahalle halkımız ile beraber bugün ikincisini düzenlediğimiz, Yağmur ve Şükür Duası programı gerçekleştirdik, bunun yanı sıra mahalle sakinlerimizin bize bağışladığı, et ve pilav ile ikramlarımız oldu" ifadesini kullandı. Dua sonunda vatandaşlara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haymanalılar Şükür Duasına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement