İhh, Bin 500 Kişi'ye İftar Yemeği Verdi - Son Dakika
Yerel

İhh, Bin 500 Kişi'ye İftar Yemeği Verdi

İhh, Bin 500 Kişi\'ye İftar Yemeği Verdi

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın gezici aşevi Bingöl'de bin 500 kişiye iftar yemeği verdi.

18.07.2013 09:28

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın gezici aşevi Bingöl'de bin 500 kişiye iftar yemeği verdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) İftar TIR'ı dün Muş'tan Bingöl'e gelerek Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu'nun bahçesine kuruldu. Burada Bingöl Belediyesi İftar Çadırı'nda bin 500 kişiye iftar yemeği verilirken, yemeğe AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yardım faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten İHH Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili, "25 ilimizde iftar yemeği veriyoruz. Ramazan ayının bereketiyle bu yıl Türkiye'de dahil olmak üzere 81 ülkede faaliyet gösteren vakfımız, toplam 1 milyon insanla Ramazan'ın coşkusunu, bereketini paylaşıyor" dedi.

Gili, İHH'nın Ramazan coşkusunu tüm dünya ile paylaştığını, Türkiye'de dahil olmak üzere 81 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Ekiplerimiz, dünyanın çeşitli bölgelerinde kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekat-sadaka bağışı ve sağlık yardımı gibi bir dizi yardım faaliyetini gerçekleştiriyor. Kriz ve doğal afet bölgelerinde aşevi çalışmaları, yetimlerin desteklenmesi, çadır kent yardımı, gezici aşevi, günlük sıcak yemek dağıtımı ve yoksullukla mücadele eden bölgelerde ise gıda yardımlarının yanı sıra kalıcı yardımlar kapsamında iş-meslek edindirmeye yönelik çalışmalar da yapılıyor. Aracımızın gidemediği yere gönüllülerimiz gidiyor ve aynı uygulamayı gittikleri yerde devam ettiriyor. Bu vesileyle Ramazan'ın bereketine vatandaşlarımızı yapacağı yardımlarla ortak olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İHH Anadolu Teşkilatları Koordinatörü Hasan Sancak ise, "Dünyanın birçok yerinde çalmalarımız devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışı toplam 800 TIR yardım Suriye'ye gönderdik" diye konuştu.

25 ilde iftar yemeği verecek olan gezici iftar TIR'ının Bingöl'den sonra Erzincan'a gideceği belirtildi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhh, Bin 500 Kişi'ye İftar Yemeği Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement