İspir'de Polis Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

İspir'de Polis Haftası Etkinlikleri

İspir\'de Polis Haftası Etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatının 167.Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Erzurum'un İspir İlçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

10.04.2012 14:04

Türk Polis Teşkilatının 167. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Erzurum'un İspir İlçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Bir haftadır devam eden etkinlikler kapsamında Emekli Emniyet Mensupları ile dul ve yetim emniyet mensubu yakınları ziyaret edildi. Halkla ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile esnaf ziyaretlerinde bulunuldu.

Personel arasında tabanca atış yarışmalarıyla devam eden etkinliklerde Şehit Emniyet mensupları için merkez Tuğrul Şah Cami'inde Mevlid-i Şerif okutuldu. İspir İlçe Emniyet Amiri Mustafa Demirgül ve beraberindeki heyet İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer'i,Cumhuriyet Başsavcısı Volkan Atalay'ı İspir Belediye Başkanı Osman Çakır'ı makamlarında ziyaret etti.

Program kapsamında Atatürk Üniversitesi Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu konferans Salonu'nda Öğretim görevlisi Ö.Faruk Arslan tarafından "Polis Teşkilatı ve Toplum konulu seminer verildi.

Kutlamaların bugünkü bölümünde Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından vatandaşlarla birlikte araçlarla şehir turu yapıldı. Programa daha sonra Emniyet Binası önünde devam edildi.

Kutlamalara İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı

Cemil İşbaşaran, Cumhuriyet Başsavcısı

Volkan Atalay, AK Parti İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya, öğretmenler,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Amiri Mustafa Demirgül yaptı. Demirgül konuşmasında "Şanla şerefle yazdığı 166 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 167.kuruluş yılına girerken sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır.Bizler bu görevi yerine getirirken demokratik,laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz.Çünkü adalete dayanmayan güç zorbalıktır,zalimliktir; fakat kuvvete dayanmayan adalette aciz kalır.Hukuk Devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir.Onun için zalim değil,adaletlidir.Korkulan değil güvenilen bir güçtür.Polisin asli görevi olayları olmadan önce önlemektir.Alınan tedbirlere rağmen olay meydana gelmiş ise olayın

iz ve delilleri ile birlikte şüphelileri yakalayıp adalete teslim etmektir.Olayların önlenmesinde,suçluların yakalanmasında halk desteğinin önemi büyüktür" diye konuştu.

Belediye Başkanı Osman Çakır ise konuşmasında polis teşkilatının son zamanlardaki üstün başarılarının altını çizdi.

Kaymakan Faik Oktay Sözer da konuşmasında teşkilatın 167. yılını kutlarken İlçede görev yapan Emniyet mensuplarının

aynı disiplinle başarılarının devamını diledi.

Ardından etkinlikler kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okundu. Kompozisyon dalında birincilik ödülü İspir Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi "Gönüllü Elçiler"adlı başlığıyla Hilal Yeğin", İkincilik ödülü Anadolu Lisesi "Çünkü Polisti"başlığıyla Hatice Türk,Mansiyon ödülü ise aynı okuldan "Değerleri Biliniyor mu" adlı başlığı ile Ahmet Gül'e verildi.

Şiir dalında ise birincilik ödülü İspir Yatılı İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi "Polis Amcalar"başlığıyla Hazel Çelik,İkincilik ödülünü İspir 25 Şubat İlköğretim Okulu öğrencisi Şeyma Bakar, Üçüncülük ödülü ise İspir Ziyapaşa İlköretim Okulu 6.sınıf öğrencisi

Melik Özdemir'e verildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İspir'de Polis Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement