Keçiören Belediyesi'nden Erciş'te Kardeşlik İftarı - Son Dakika
Yerel

Keçiören Belediyesi'nden Erciş'te Kardeşlik İftarı

Keçiören Belediyesi\'nden Erciş\'te Kardeşlik İftarı

Keçiören Belediyesi Van'daki kardeş şehri Erciş'te kardeşlik iftarı düzenledi.

01.08.2012 13:12

Keçiören Belediyesi Van'daki kardeş şehri Erciş'te kardeşlik iftarı düzenledi. Kardeşlik köprülerinin kurulduğu iftar yemeğine Ercişliler yoğun ilgi gösterdi.

Keçiören Belediyesi'nin iftar sofralarıyla kurduğu gönül köprüleri sadece Keçiören ile sınırlı kalmıyor. Keçiören Belediyesi ve Erciş Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen iftar yemeği Erciş'te yapıldı.

Ercişlilerin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Keçiören ve Erciş belediye meclis üyeleri, kamu kurum amirleri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Erciş Belediyesi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Acıların paylaştıkça azalacağının kaydeden Başkan Ak, "Bu acılarınızı biz paylaşarak azaltmaya çalıştık. Bir nebze de olsa bir damla da olsa biz bunu size sunmak istedik. 8 ay sonra birçok şeyin düzeldiğini, birçok yaranın sarıldığını gördük. İnşallah kısa bir zaman içerisinde bu yaralarınızın tümü sarılmış olacak. Ben sadece bunu bilmenizi istiyorum. Biz yıllardır beraberiz, birlikte yaşadık. ve birlikte inşallah bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Sizleri asla unutmadık, siz de bizleri unutmayın. Ankara'ya geldiğiniz zaman orada da bir kardeşinizin olduğunu bilin. Sizlere Keçiörenli kardeşlerinizden selam getirdim" dedi.

Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu da Keçiören Belediyesi'ni depremin ilk dakikalarından itibaren Erciş halkı olarak hep yanlarında gördüklerini söyledi. Ramazan ayında Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın belediye meclis üyeleri ile birlikte düzenlenen iftar yemeğine katılmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Arapoğlu, Keçiören Belediyesi ile Keçiören halkına Ercişliler olarak minnettar olduklarını söyledi. Erciş Kaymakamı Ramazan Fani de, Ramazan ayına Ercişliler olarak biraz buruk girdiklerini anımsatarak, "Deprem sonrası milletimiz nasıl depremden hemen sonra yanımızda olduysa, Ramazan ayında da bugün bizlerle beraber. Depremden hemen sonra Keçiören Belediyesi, Türkiye'deki pek çok belediye, pek çok kamu kurumu gibi tüm imkanlarıyla Ercişlilerle beraber oldu. Sonrasında Erciş Belediyesi'ne çok katkılar sundu. Ben Erciş Kaymakamı olarak, şahsım ve tüm hemşerilerim adına Keçiören Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici de, Keçiören Belediyesi'ne yaptığı katkılardan ötürü bir kez daha teşekkür etti. Bilici, "Bugün Ankara'mızın, başkentimizin en büyük ilçesi olan Keçiören'in Belediye Başkanı aramızda oldu. Keçiören Belediye Başkanımız, meclis üyeleri ile birlikte deprem sonrası Van'ımızı, Erciş'imizi ziyaret ettiler. Deprem sonrası Van'dan ve Erciş'ten giden hemşerilerimize kucak açtılar. Ben şahit oldum ki, belediye başkanımız ve ekibi buradan giden kardeşlerimizi adeta kendi ailelerinden gördüler. Her türlü ihtiyaçlarını giderme gayretinde oldular. Bugün yine Erciş'imize katkıda bulunmak üzere aramızda bulunmaktalar. Ben yapmış oldukları ve yapacak olacakları katkı ve destekten ötürü değerli Belediye Başkanımız Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İftar duasının ardından protokol üyeleri, depremzede vatandaşlar ile birlikte iftarlarını açtılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Belediyesi'nden Erciş'te Kardeşlik İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement