Manavgat'ın Çehresi Değişiyor - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ın Çehresi Değişiyor

Manavgat\'ın Çehresi Değişiyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Belediye çalışmaları ivme kazanırken yapılan çalışmalarla Manavgat bir şantiye görünüme büründü.

31.07.2012 18:00

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Belediye çalışmaları ivme kazanırken yapılan çalışmalarla Manavgat bir şantiye görünüme büründü.

Manavgat'ta yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Manavgat belediye Başkanı Şükrü Sözen; Manavgat'ta son 6 ayda büyük bir değişim yaşandığına belirtti.

Kızılağaç ve Sorgun'da içme suyu alt yapılarının yenilendiğini ifade eden Sözen, "Kızılağaç artık temiz suya kavuştu. İçme suyu hattımızı döşemeye Herford Caddesi, Hatıplar Mahallesi ve Çetin Emeç Caddeleri ile devam edeceğiz. Herford Caddesi ve Sahil yolu çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bisiklet yolları, yürüyüş ve gezinti mekanları ve ırmak kıyısı peyzaj tasarımlarıyla birlikte kentin en önemli noktaları olacak buralar. Amacımız turisti Manavgat'a en kısa yoldan indirebilmek" dedi.

İlçenin geleceğinin ırmak kıyılarında olduğunu söyleyen Sözen, "Yukarıpazarcı, Yukarıhisar ve Aşağıhisar Irmak Kıyısı peyzaj çalışmalarımızın tüm hızıyla sürmekte. Kıyılardaki çalışmaları pek çok noktaya taşıdık. Şu anda ırmak kıyılarında 5 noktada çalışmalarımız devam ediyor. Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı'nda yağmur suyu tahliye hattı ve mevcut kanal üstünün kapatılması çalışmalarımız tamamlandıktan sonra ise bu bölge sivrisinek üretim yeri olmaktan çıkacak. Örnek Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde yeniden bir yapılanmaya gittik. Çelkiçi-Ulukapı Yolunu alt yapı çalışmalarıyla birlikte yeniliyoruz. Çetin Emeç Caddesi'nde uzun bir bekleyişten sonra çalışmalarımızı başlattık."

Bizim yolumuz "Sevginin yolu" diyen başkan Şükrü Sözen, "Bir belediye teşkilatının olmazsa olmazlarından olan Modern Sokak Hayvanları Barınma Merkezi'mizi tamamladık. Açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. 'Kentler Meydanlarıyla anılır' düşüncesiyle Büyük Kent Meydanı projemizin ihalesi yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nı genişletme çalışmalarımız önümüzdeki günlerde başlayacak. Sorgun-Kemer, Titreyengöl gibi turizm bağlantı yollarımızı süratle açıyoruz. Esnafımızı ve vatandaşlarımızın daha aydınlık bir kentte gezebilmeleri için aydınlatma çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Tarihi Köprüden başlattığımız aydınlatma çalışmalarımız kavşak ve ana caddelerde devam etti. Şimdi kentimiz geceleri de ışıl ışıl oldu. Gençlik Merkezi'mizin ve Katlı Pazarımızın temelini yaz sonunda atacağız. Sorgun sahil bandında 522 dönümlük alanın 254 dönümlük kısmının ön tahsisini ilgili bakanlık kanalıyla aldık. 4 aylık süreç tamamlanıp tahsis alındığında Manavgat'ımızın geleceği olan bu bölgeye proje çalışması yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ın Çehresi Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement