Manisalı Hayırseverlerin Eğitime Desteği Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Manisalı Hayırseverlerin Eğitime Desteği Sürüyor

Manisalı Hayırseverlerin Eğitime Desteği Sürüyor

Vali Halil İbrahim Daşöz, 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası kapsamında kaba inşaatı hayırsever Gürbüz Altın tarafından yaptırılan Alaşehir-Yeşilyurt Çok Programlı Lisesinin geri kalan inşaat işlerinin yapım protokolü ile, Saruhanlı - Paşaköy...

31.01.2012 18:35

Vali Halil İbrahim Daşöz, 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası kapsamında kaba inşaatı hayırsever Gürbüz Altın tarafından yaptırılan Alaşehir- Yeşilyurt Çok Programlı Lisesinin geri kalan inşaat işlerinin yapım protokolü ile, Saruhanlı - Paşaköy Beldesi'nde hayırsever Hayri Sarıgöl tarafından yaptırılacak olan anaokulu yapım protokolünü imzaladı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş, hayırseverler Gürbüz Altın ve Hayrı Sarıgöl katıldı.

Manisalı hayırseverlerin eğitim öğretime çok önem verdilerini dile getiren Vali Daşöz, "Manisalı hayırseverlerle ne kadar gurur duysak azdır.

Bugün burada eğitim öğretime katkı sağlayacak 2 önemli protokol imzalayacağız. Bunlardan ilki daha önce yapılan protokol çerçevesinde kaba inşaatı hayırseverimiz Gürbüz Altın tarafından yapılan Alaşehir'in Yeşilyurt Beldesi'ndeki Çok Programlı Lise inşaatı. Hayırsever tarafından kaba inşaatı biten okulun geri kalan kısmı Valilik, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaşehir Kaymakamlığı ve Yeşilyurt Belde Belediye Başkanı ve hayırsever kardeşimiz Gürbüz Altın'ın işbirliğiyle yapılmak üzere bir protokol imzalayacağız. Valilik, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 500 bin TL destek sağlayacağız. Okul inşaatının geri kalan kısmı yerel yönetim tarafından tamamlanacak. 15 gün içerisinde işe başlanacak ve okulu Eylül ayına yetiştireceğiz" dedi.

İkinci protokolün de Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy Beldesi'nde hayırsever Hayri Sarıgöl tarafından yapılacak olan Anaokulu yapım protokolü olduğunu belirten Vali Daşöz, "Birkaç gün önce Paşaköy'de bir okulumuzun ek bina açılışını yaptık. Paşaköy Anaokulunun temeli attık. Burada hayırseverimiz Hayri Sarıgöl, Paşaköy'e ek binayı yaptıran kardeşimiz. Oğlu Vasfi Sarıgöl adına yaptırmıştı. Burası 3 derslikli bir anaokulu olacak. Valilik, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 110 bin TL destek vereceğiz. Hayırseverimiz 25 bin TL destek verecek. Geri kalanını belediyemiz üstlenecek. Manisalı hayırseverler eğitimde çok önemli protokoller imzalıyor. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra Alaşehir'in Yeşilyurt Beldesi'ndeki Çok Programlı Lise ile Paşaköy İlköğretim Okulu bahçesinde yapılacak olan anaokulunun yapım protokolü imzalandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalı Hayırseverlerin Eğitime Desteği Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement