Mardin'de Eğitim Gören Suriyeli Çocuklar Karnelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Eğitim Gören Suriyeli Çocuklar Karnelerini Aldı

Mardin\'de Eğitim Gören Suriyeli Çocuklar Karnelerini Aldı

Suriye'deki iç savaş nedeniyle aileleriyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli çocuklar, Mardin'de karne heyecanı yaşadı.

28.06.2014 13:40

Suriye'deki iç savaş nedeniyle aileleriyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli çocuklar, Mardin'de eğitim gördükleri eğitim merkezinde karne heyecanı yaşadı.

Mardin'de Turizm ve Otelcilik Lisesinin ek binasında Uluslararası Şefkat Derneği tarafından finansmanı sağlanan Suriyeliler Eğitim ve Kültür Merkezinde 9. sınıf öğrencileri için karne töreni düzenlendi.

Suriyeliler Eğitim ve Kültür Merkezi Bölge Koordinatörlüğü Mardin Temsilcisi Elif Dağ, 3 katlı okulda anaokulundan ilk ve ortaokula kadar 18 öğretmen nezaretinde eğitim verildiğini söyledi.

Suriyeli çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için eğitim merkezlerinin açıldığını belirten Dağ, şöyle konuştu:

"Okulda yaklaşık 330 öğrencimiz var. Sınıflarda Suriye müfredatına uygun eğitimler veriliyor. Arapça ve İngilizce'nin yanında Türkçe de eğitimler veriyoruz. Çocuklarımızdan çok güzel başarı elde edenler var. Eğitim yılının tamamlanmasıyla öğrencilerimize karne vererek sevinçlerine ortak olduk."

Suriyeli Eğitim ve Kültür Merkezinin sorumlusu Ebu Tarık Abdullah ise Türkiye'nin kendilerini hem ölümden hem de cehaletten kurtardığını belirtti.

Hükümete ve Mardin halkına teşekkür eden Abdullah, "Suriyeli yeni neslin geleceğe adım atması hedefiyle açılan bir eğitim merkeziyiz. Tek hedefimiz eğitim. Öğretmenlerin maaşını Uluslararası Şefkat Derneği karşılıyor. Kendilerine bize uzattıkları yardım ellerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Burada savaştan kaçmış Suriyelilere eğitim veriyoruz" dedi.

Daha sonra Suriyeli öğrencilere ödül ve karneleri öğretmenleri tarafından verildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Eğitim Gören Suriyeli Çocuklar Karnelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement