'Menteşe' Tabelası Asıldı - Son Dakika
Yerel

'Menteşe' Tabelası Asıldı

\'Menteşe\' Tabelası Asıldı

Muğla’nın yeni ilçesi Menteşe Kaymakamlığı, hizmetlerini bundan sonra Recai Güreli Caddesi'ndeki eski Bayındırlık İl Müdürlüğü binasında sürdürecek.

12.12.2013 11:18

Muğla'nın yeni ilçesi Menteşe Kaymakamlığı, hizmetlerini bundan sonra Recai Güreli Caddesi'ndeki eski Bayındırlık İl Müdürlüğü binasında sürdürecek. Muğla'nın Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından kurulan Menteşe Kaymakamlığı, hizmetlerini valilik ana hizmet binasından sürdürüyordu. Kaymakamlık yeni hizmet binasının açılışı yapılırken, göndere bayrak çekme törenine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Belediye Başkanı Osman Gürün, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait eski Bayındırlık İl Müdürlüğü binasında hizmet verecek Menteşe Kaymakamlığı hizmet binasına tören ile göndere Türk bayrağı çekildi. Daha sonra Vali Güvençer ve beraberindekiler, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan'ın makamına geçerek, bir süre sohbet etti.

Makamında açıklama yapan Kaymakam Arslan, "Muğla'nın büyükşehir olması ile birlikte ilimizde 2 tane yeni ilçe kuruldu. Merkez, Menteşe adıyla ve Fethiye'den ayrılan Kemer beldesi de Seydikemer ilçesi oldu. Menteşe'de 9 Eylülde göreve başladım. Valilikte 3 aylık süreçte bana tahsis edilen odada kuruluş çalışmalarını yönlendirmeye çalıştım. Aslında daha erken faaliyete geçmeyi arzuluyordum ama bir kısmı bizden kaynaklı bir kısmı bizim dışımızdaki sebeplerden dolayı süre uzadı. Hükümet Konağı temin edilinceye kadar Menteşe Kaymakamlığı olarak kullanılmak kaydıyla bu yer İl Genel Meclisi tarafından bize tahsis edildi" diye konuştu.

Tüm birimlerin toplandığı müstakil bir Hükümet Konağının Menteşe'ye daha uygun olacağını söyleyen Kaymakam Arslan, "Bu olursa vatandaşımıza daha etkin daha verimli hizmet sunabileceğimizi düşünüyorum ve inanıyorum. Sabırlı olmamız disiplinli bir şekilde işimizi takip etmemiz gerekiyor. İyi bir sistem, düzgün bir sistem insanımızın memnun kaldığı bir sistem oturtma hedefindeyim. Bizim görevimiz bu bölgenin insanına hizmet etmek. Yeni kurulan ilçelerin tamamın kaderidir farkındalık oluşturmak. Menteşe Kaymakamlığı'nın kurulduğunun ve hizmet vermeye başladığını duyurmamız gerekiyor. İnşallah layık olduğu şekilde Menteşe halkına hizmet ederiz" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Menteşe' Tabelası Asıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement