Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Şiddeti Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Şiddeti Protesto Etti

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Şiddeti Protesto Etti

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Ersin Arslan'ın Gaziantep'te bıçaklanarak öldürülmesini kınadılar.

19.04.2012 11:55

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'te bıçaklanarak öldürülmesini kınadılar. Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, bu tür münferit olayları gerçekleştiren hastalıklı kişilerin ayıklanması için vatandaşlardan destek istedi.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Sağlık Müdürlüğü'nün geçici olarak taşındığı İnönü Bulvarı üzerindeki Anadolu Hayat İş Hanı önünde toplandı. Mersin İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak ve İl Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik'in de katıldığı eylemde, grup Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ersin Arslan'ın, bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesini protesto ettiler.

Grup adına açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Çatak, yaşanan bu elim olay nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi. Gece gündüz demeden 24 saat 365 gün gerek 112'lerde gerek yazıhanelerde gerek hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde vatandaşlara hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Çatak, fedakarca hizmet eden sağlık çalışanlarına yönelik hastalıklı kişilerin yaptıkları münferit olayları şiddetle kınadıklarını söyledi. Çatak, "Bu hastalıklı kişiler sadece sağlık alanında değil, okullarımızda, trafikte, evlerimizde ve çeşitli toplum kesimlerinde bu hastalıklarını ortaya koyuyorlar. Ancak biz şunu da biliyoruz ki, vatandaşlarımız kendilerine verilen hizmetleri büyük bir takdir ve memnuniyetle karşılıyorlar ve bu kişilerin yaptıkları bu münferit olayları asla tasvip etmiyorlar. Özellikle Mersin genelinde bu takdir ve şükran seviyelerinin çok daha yukarıda olduğunu biliyoruz" dedi.

"SAĞLIK PERSONELİMİZİN YANINDAYIZ"

Gerek Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın verdiği talimatlarda gerek yapılan yasal düzenlemelerde sağlığa şiddete karşı sıfır tolerans konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Çatak, "Sağlık personelimizin sürekli yanında olduğumuzu da buradan açıkça ifade ediyoruz. Bu sadece sözde bir birliktelik değil, hukuki ve eylemde de bir birliktelik oluyor. Hukukçularımızla, avukatlarımızla bu şiddete maruz kalan meslektaşlarımıza her türlü desteği de veriyoruz" diye konuştu.

Basın mensupları ve vatandaşların, bu kişilerin toplumdan ayıklanması ve yalnızlaştırılmaları konusunda bugüne kadar vermiş oldukları desteğe teşekkür eden Çatak, bundan sonra da destek beklediklerinin altını çizdi. Çatak, Op. Dr. Arslan'a rahmet diliyoruz, yakınlarına, sevenlerine ve tüm meslek mensuplarına da başsağlığı diledi.

"HERKESTEN HOŞGÖRÜ VE ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik ise yaşanan çok elim olayla derinden üzüldüklerini ifade ederek, halka dünyanın en kaliteli sağlık hizmetlerinden birini sunduklarını halkın unutmamasını istedi. Sağlık personelinin bunu sağlamak için gerçekten özveriyle çalıştıklarına dikkat çeken Kemik, "Bir tek şey istiyoruz vatandaşımızdan; bu hizmetleri ona sunan hem hekimimiz hem yardımcı sağlık personelimiz gerçekten kısıtlı sayıda ve çok yoruluyorlar. Zaman zaman onların da ruhen yıprandığı olaylar oluyor, ters olaylar olabilir, anlayış göstersinler istiyoruz. Bu kadar sağlıklı ve bulunmaz sağlık hizmetini sunarken ufak tefek aksaklıklar mutlaka olacak, herkesten hoşgörü bekliyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; bizim başka hekimimiz, başka sağlık çalışanımız yok. Bu kadar kısıtlı kadroyla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Halkımıza gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Şiddeti Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement