MHP Adana İl Başkanına 30 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Yerel

MHP Adana İl Başkanına 30 Yıl Hapis İstemi

MHP Adana İl Başkanına 30 Yıl Hapis İstemi

Adana Büyükşehir Belediyesi Binasının Basılarak, 5 Görevlinin Dövülmesi Olayıyla İlgili Açılan Davada, Ahmet Erdoğan'ın 'azmettiricilik' Suçundan Toplam 30 Yıla Kadar Hapsi İstendi

09.02.2011 19:01

Adana Büyükşehir Belediyesi binasının basılarak, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu ile birlikte 5 görevlinin dövülmesi olayıyla ilgili açılan davada, MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan'ın 'azmettiricilik' suçundan toplam 30 yıla kadar hapsi istendi.

Hazırlanan iddianameye göre, 21 Aralık 2010 günü belediye binasına gelen Mustafa Oflaz, Oğuz Memuş, Umut Kapuçigul, Gürkan Kütük, Sercan Üzelmeriç, Gencay Çelik, Gökhan Tupa ve İsa Özbek, kendilerinin Ülkü Ocakları'ndan olduklarını söyleyip "MHP il başkanını kovmuşsunuz. Biz ülkü ocakları olaya el koyuyoruz. Bundan sonra bizim haberimiz olmadan hiç kimseye hiç bir işlem yapılamaz" dedikten sonra Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu'yu tekme- tokat dövdü. Olaya müdahale etmek isteyen 4 belediye görevlisini de döven eden kişiler, oda ve kapılara zarar vererek kaçtı.

Olayla ilgili olarak sanıklar hakkında 'kamu görevlisini kasten yaralama, kamu malına zarar verme, kasten yaralama, kamu görevlisine sövme' suçundan dava açıldı. Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan'ın azmettiricilikten 30 yıla kadar; İsa Özbek, Mustafa Oflaz, Gökhan Tupa, Oğuz Memuş, Umut Kapuçigul ve Sercan Üzelmeriç hakkında ise Kenan Gündoğdu, Zafer Arslan, Niyazi Fenaz ve Özal Taş'ı döven etmekten 25'er yıla kadar; Gencay Çelik ve Gürkan Kütük hakkında ise Kenan Gündoğdu, Zafer Arslan, Niyazi Fenaz, Özal Taş ve Emine Görlek'e karşı eylemlerinden 30'ar yıla kadar hapis istendi. Ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı

Kenan Gündoğdu hakkında da, baskıncılara küfür edip üzerlerine sert cisimler atması nedeniyle 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel MHP Adana İl Başkanına 30 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement