Mısır Yönetiminin İdam Kararına Tepkiler Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Mısır Yönetiminin İdam Kararına Tepkiler Devam Ediyor

Mısır Yönetiminin İdam Kararına Tepkiler Devam Ediyor

Antalya’nın Kaş ilçesinde bir araya gelen AK Parti Gençlik Kolları ve vatandaşlar, Mısır’da 529 kişinin idama mahkum edilmesi kararına tepki gösterdi.

15.04.2014 13:59

Antalya'nın Kaş ilçesinde bir araya gelen AK Parti Gençlik Kolları ve vatandaşlar, Mısır'da 529 kişinin idama mahkum edilmesi kararına tepki gösterdi.

Emin Erdem Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Gençlik Kollar Başkanı Mustafa Erman Günay, "Mısır'ın seçimle işbaşına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013'te kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Sonrasındaki olaylarda binlerce kişi hayatını kaybetti. Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına darbe dahi diyemediği bu süreç, dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu hafta ise 529 İhvan-ı Müslimin taraftarı yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edildi. Darbe hükümetinin, hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalarla verilmiş olan idam kararları Mısır'daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Biz AK Parti Gençlik Kolları olarak Genel Merkez kontrolünde 81 ilde, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak tavrımızı ortaya koyuyor, bu hukuksuz ve kanunsuz soykırıma dur diyoruz. Başta Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Günay, 21.yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması için de uluslararası kamuoyunu göreve çağırdıklarını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır Yönetiminin İdam Kararına Tepkiler Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement