Muradiye'de Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

Muradiye'de Kadınlar Günü

Muradiye\'de Kadınlar Günü

Van’ın Muradiye ilçesinde ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü1 dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

10.03.2014 10:15

Van'ın Muradiye ilçesinde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü1 dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Muradiye ilçe Kaymakamlığınca '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla Endüstri Meslek Lisesi Salonu'nda düzenlenen programa Kaymakam Erol Tanrıkulu, eşi Neslihan Oğuz Tanrıkulu, İlçe Müftüsü Selim Duman, bazı kurum amirleri ve çok sayıda bayan katıldı. Van'da düzenlenen minikler Halk Oyunları kategorisinde birinci olan Yavuz Selim İlköğretim Okulu Folklor ekibinin salon önündeki gösterisiyle başlayan program daha sonra salonun içinde devam etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kaymakam Erol Tanrıkulu, Dünya'da kutlanan en anlamlı günlerden birisi olan "Dünya Kadınlar Günü"nün olduğunu söyledi. Kaymakam Tanrıkulu, "Bugün Dünya'da kadın haklarının uygulanmasında ulaşılan seviye, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurlar arasında sayılmaktadır. Aynı zamanda bir toplumun kadına sunduğu hak ve sorumluluklar, verdiği önem ve duyduğu saygı, o toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin de temel ölçütlerinden sayılmaktadır. Ne mutlu bize ki, milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihin her döneminde, erkekler ile omuz omuza verip, hayatın her aşamasında görev alan Ulusumuzun kadını: özellikle Milli Mücadele döneminde sergilediği özverili, fedakar ve vatansever tutumuyla destanlaşmıştır. Ulusumuzun kadını, Mustafa Kemal Atatürk tarafından,1934 yılında seçme ve seçilme hakkını, dünyadaki birçok ülke kadınından, önce elde etmiştir ve yine kadınlarımızın toplum ve iş yaşamında, daha fazla ön plana çıkması için 12 Eylül 2010 tarihinde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık, Anayasal güvence altına alınmıştır. Ülkemizde Milli eğitimde çocuklarımıza yapılan yardımda kız çocuklarımıza yapılan yardımın yüksek olması. Yine eşleri vefat etmiş kadınlarımıza yapılan yardım" dedi.

Kaymakamlık olarak kadınlara yönelik halk eğitim bünyesinde 2013 yılı için 700 Muradiyeli kadına yönelik kurs açtıklarını anımsatan Kaymakam Tanrıkulu, "Bu kursların içerisinde okuma yazma, halıcılık, kilim dokuma, makine nakış, bilgisayar kursları açtık. Ayrıyetten Sosyal Destek Programı (SODES) bünyesinde 2013 yılı için 300 Muradiyeli kadına yönelik aşçılık kursu, takı tasarım kursu, ebru ve dekoratif ev eşyaları gibi benzeri kurslar açtık. SODES tarafından kadın ve çocuk kültür merkezini yaparak bu alanı kadınlarımıza tahsis ettik ve bu merkezde faaliyet gösteren "Gönül Elçileri Çalışma Grubu" ve SODES işbirliğinde 16 Mart tarihinde 80 kadınımıza yönelik olarak 4 günlük Çanakkale ve İstanbul gezisini düzenliyoruz. Bütün bu çalışmalar kadınlara yönelik yapılan pozitif ayrımcılığın sonucudur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yılın annelerine Kaymakam Tanrıkulu'nun Eşi Neslihan Tanrıkulu tarafından birer altın ve çeşitli hediyeler verildi. Gün dolayısıyla yaş günü pastası kadınların çocukları tarafından söndürülen mumların ardından program, öğretmenler tarafından düzenlenen müzik dinletisiyle sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muradiye'de Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement