Muş Sgk İl Müdürü Turan'dan Sgk Haftası Kutlama Mesajı - Son Dakika
Yerel

Muş Sgk İl Müdürü Turan'dan Sgk Haftası Kutlama Mesajı

Muş Sgk İl Müdürü Turan\'dan Sgk Haftası Kutlama Mesajı

17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası tüm vatandaşlarımıza kutlu olsun” dedi.

13.05.2015 16:12

17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası tüm vatandaşlarımıza kutlu olsun" dedi.

Türkiye'de 81 ilde 502 Sosyal Güvenlik Merkezi'nde toplam 28 bin personel ile hizmet verildiğini belirten SGK Muş İl Müdürü Ramazan Turan, SGK Haftası'nın önemine değindi. SGK'nın temel ilkelerini anlatan Turan, "2008 öncesi temelleri atılmaya başlayan reform ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nda norm ve standart birliği sağlanmış, uluslararası sözleşmeler ve sosyal güvenliğin temel ilkeleri çerçevesinde bütünleştirilmiş bir sosyal güvenlik ağı kurulmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu etkin, idari ve mali yapısı güçlü teknolojik alt yapısı, bilgi teknolojisini yaygın kullandığı, muhasebe sistemleri, modern tekniklerle yönetilen ve toplumun tüm kesimine hizmet eden bir kurum olmuştur. Kurumumuz Türkiye'nin dört bir yanında 81 il müdürlüğü ve 502 Sosyal Güvenlik Merkezi'nde toplam 28 bin personel ile hizmet vermektedir" dedi.

Birçok hizmetin de aynı zamanda e-devlet uygulamalarına taşıyıp vatandaşlar için daha erişilebilir bir sistem kurarak sıra beklenmeye son verdiklerini ifade eden Turan, "Kişinin doğumundan ölümüne, hatta ölümünden sonra hak sahiplerinin yanında yer alan bir kurum olduk. Vatandaş odaklı çalışmalar sonucunda hastane ve eczane ve maaş sıralarında beklemeye son verdik" diye konuştu.

Bütün vatandaşlara eşit şartlarda hizmet sunarak daha önce yaşanan ayrımcılıkları ortadan kaldırdıklarını kaydeden Turan, "Ancak iyileştirilmelerin sürdürülebilmesi, kayıt dışı istihdamın önüne geçilebilmesi çok önemlidir. Bu nedenle tüm vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla çeşitli bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Daha iyi bir gelecek için 'Sigortasız Kalma, Geleceğini Karartma'. Sosyal Güvenlik Haftası kutlu olsun" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Sgk İl Müdürü Turan'dan Sgk Haftası Kutlama Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement