Muş'ta Öğrencilere Süt Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Öğrencilere Süt Dağıtıldı

Muş\'ta Öğrencilere Süt Dağıtıldı

Muş Valisi Ali Çınar, öğrencilere dağıtılan sütün büyük firmalar tarafından hazırlandığını ve sağlıklı olduğunu söyledi.

02.05.2012 17:35

Muş Valisi Ali Çınar, öğrencilere dağıtılan sütün büyük firmalar tarafından hazırlandığını ve sağlıklı olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde düzenlediği 'Okul Sütü Programı' çerçevesinde Muş'taki okullarda ilk süt dağıtımı yapıldı. Muş Valiliği tarafından bugün uygulanmaya başlayan süt dağıtımı nedeniyle Korkut ilçesinde bir tören düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda düzenlenen süt dağıtım törenine Vali Ali Çınar, Vali Yardımcısı Fatih Demir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Yıldız, Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, Korkut Kaymakamı Adnan Daldal ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Vali Ali Çınar, 'Okul Sütü Programı'na Korkut'ta başladıklarını söyledi. İl genelindeki tüm okullarda eğitimlerine devam eden öğrencilere düzenli olarak süt dağıtılacağını ifade eden Vali Çınar; "487 okulda 73 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Bakanlığımızın başlattığı bu program bütün öğrencilerimize uygulanacaktır. Bugün itibariyle başladığımız program inşallah herhangi bir aksilik olmaz ise devam edecektir" dedi.

Dağıtılan sütün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli gıda mühendisleri tarafından kontrol edilerek alındığının altını çizen Çınar; "Bu sütleri biz sağlıklı olarak çocuklarımıza vermek istiyoruz. Velilerimiz ve öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken en önemli konu alerjidir. Sütten alerjisi olanlar öğretmenlerine haber vermelidir. Bu önemli bir uyarı, çünkü bazı çocuklarımızın vücutları gerçekten süt ve süt mamullerine karşı duyarlıdır" diye konuştu.

Ülke genelinde bazı öğrencilerin içilen sütten dolayı rahatsızlandığını anımsatan Çınar, "Belki sayı çok değil ama bazıları bu duyarlılıktan dolayı bir takım rahatsızlıklar geçirebilirler. Bazı öğrenciler ise psikolojik olarak uyabiliyorlar. Ama genel olarak sütler sağlıklı. Bizim evlerimizde tükettiğimiz, buzdolabımızda bulunan ve çocuklarımıza verdiğimiz sütün aynısıdır. Türkiye'deki büyük firmalar tarafından üretilmiş sağlıklı süt dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Çınar'ın konuşmasının ardından öğrencilere süt dağıtıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Öğrencilere Süt Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement