Ödömjş'te "Gelin, Çeyiz, Düğün" Sergisi Hazırlığı Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Ödömjş'te "Gelin, Çeyiz, Düğün" Sergisi Hazırlığı Sürüyor

Ödömjş\'te "Gelin, Çeyiz, Düğün" Sergisi Hazırlığı Sürüyor

Resmi ziyarete açıldığı 25 Şubat 2012 tarihinden bu yana iki tematik sergi açan Ödemiş Belediyesi Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), 3 Ekim 2013 günü iddialı bir tematik sergiyi daha açmaya hazırlanıyor."Çeyiz, Gelin, Düğün" isimli bu...

24.09.2013 11:03

Resmi ziyarete açıldığı 25 Şubat 2012 tarihinden bu yana iki tematik sergi açan Ödemiş Belediyesi Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), 3 Ekim 2013 günü iddialı bir tematik sergiyi daha açmaya hazırlanıyor.

"Çeyiz, Gelin, Düğün" isimli bu yeni sergi, birçok bakımdan önceki sergilerden farklı olacak. İsminin bile insanda merak uyandırdığı bu sergide, evlilikte 40 yılını doldurmuş Ödemişli çiftleri güzel sürprizler bekliyor.

Son altı ayda önce ayakkabıcı, ardından saatçi odasını hizmete açan ÖYKAM, Çeyiz, Gelin, Düğün Sergisi'nde tekstil ürünleri ve ev eşyalarından oluşan 500'ün üzerinde taşınır kültür varlığını ilgilileriyle buluşturacak. Sergilenecek objeler ve belgeler; sergi salonunda giydirilmiş mankenler, teşhir dolapları, iki dilli (Türkçe, İngilizce) anlatım panoları ve müzik eşliğinde ziyaretçilere sunulacak.

Sergi, Ödemiş Belediyesi'nin Yıldız bölgesini müze adasına dönüştürmek amacıyla yakın geçmişte kamulaştırdığı 550 metrekarelik yeni alanın bir bölümünde, özenle oluşturulan büyük salonda açılacak.

ÖYKAM'ın "Yunan Ordusu Anadolu'da" başlıklı serginin talep üzerine Bergama, Balıkesir, Burhaniye ve Uşak'ta da meraklıları ile buluştuğunu hatırlatan ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber Çeyiz, Gelin, Düğün Sergisi'ni de, istek üzerine diğer şehirlere götürmekten memnun olacaklarını belirtti.

Bağışçılarının da davet edileceği sergi aynı zamanda Ödemiş Belediyesinin vatandaşlarla kucaklaşmasına da aracılık edecek. Sosyal bir proje olan Çeyiz, Gelin, Düğün Sergisi'ne gelecek çiftlerden, kendi evlilikleriyle ilgili epeyce obje ve özellikle fotoğraf toplanması bekleniyor.

Serginin yurt çapında ses getireceğine inandıklarını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de, "Ödemişliler ile birlikte Ödemişlilerin katkısı ile Türkiye'nin en büyük kent müzesi adasını kuruyoruz. 3 Ekim'deki sergimiz içinde hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Açılışımıza herkesi bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödömjş'te 'Gelin, Çeyiz, Düğün' Sergisi Hazırlığı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement