Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır'a Şampiyonluk Pastası - Son Dakika
Yerel

Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır'a Şampiyonluk Pastası

Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır\'a Şampiyonluk Pastası

2012 Londra Olimpiyatlarında ülkemize altın madalya kazandıran Aslı Çakır Alptekin, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan olimpiyat pastası kesti.

12.09.2012 12:51

2012 Londra Olimpiyatlarında ülkemize altın madalya kazandıran Aslı Çakır Alptekin, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan olimpiyat pastası kesti. Şampiyona burada çeşitli hediyeler veren Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, "Kütahya olarak şampiyonlarımızla gurur duyuyoruz" dedi.

Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin için Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen programda konuşan İl Müdürü Sadık Ölçen, Olimpiyat şampiyonluğu elde ederek ülkemizi ve ilimizi gururlandıran, bize bu coşkuyu yaşatan sporcularımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Ölçen konuşmasında şunları söyledi; "Kütahya olarak çok mutluyuz, çünkü Türkiye tarihinde atletizmde ilk madalyayı alan sporcumuz Kütahya'mızın sporcusu Aslı Çakır Alptekin gerçekten hem ilimize hem ülkemize bu mutluluğu yaşattı bu sevinci yaşattı. Tabi bu sevince bu mutluluğa odaklanıyor ama biz asıl nerde sevindik olimpiyatlara sporcu göndermede başladığımızda sevindik. Türkiye'de 2 milyon 3 milyon lisanslı sporcu içerisinde olimpiyatlara katılabilen sporcu sayısı o barajı geçebilen sporcu sayısı 40'larda, 50'lerde kalıyor. Biz Kütahya'da yetişen, Kütahya'da ikamet eden Kütahya'da sporculuk hayatını sürdüren Kütahya sporcusu diye genel müdürlükte bakanlıkta bilinen tescil edilen 5 tane sporcumuz olimpiyatlara katıldı. Bu il adına onur verici gurur verici bir durumdur. Diğer taraftan olimpiyatlara katılan Halil Akkaş sporcumuz, İzzet İnce sporcumuz olimpiyatlara katıldılar ve yine bu sene Erol Bilgin Halterde, Gülcan Mıngır ve Aslı olimpiyatlara katıldılar. Olimpiyatlara katılmak yüzde yüz başarıdır. Onun için bugün madalya alan Aslı ile gurur duyuyoruz, seviniyoruz. Ama olimpiyatlara katılma başarısı gösteren, o kadar dereceyi geçen barajları aşan Gülcan Mıngır da, Aslı kardeşimiz kadar başarılı bir sporcudur. İşte olimpiyatlara katılmak madalya almak başarıdır övgü her türlü takdiri hak edecek bir çalışmadır. Ben böyle gurur tablolarının ülkemize, ilimize yaşatan sporcularımıza, antrenörlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum."

Olimpiyat Pastası töreni için Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne gelen Şampiyon Aslı Çakır Alptekin kendisine her zaman destek olan İl Müdürü Sadık Ölçen'e teşekkür ettiğini ifade etti. Aslı Çakır Alptekin şunları söyledi: "Her sporcunun ilk yuvası Gençlik Spor İl Müdürlükleridir, daha sonra spor bakanlığımız.

Benimde ilk lisansım Gençlik Spor İl Müdürlüğünde çıktı bizi yetiştirenler onlardır. Onların desteği ile spora başlıyoruz ve devam ediyoruz. Bu yüzden Gençlik Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Birçok lisanslı sporcuları var. Eminim ki geleceğin Avrupa ve Dünya Olimpiyat şampiyonları olacaklar. Biz onların önünü açtık. Olimpiyat şampiyonluğu eskiden uzak gelirdi. Şimdi yapabileceklerine inanıyorlar, hırslılar çünkü şimdiki nesil yetenekli. Yani maşallah zehir gibiler. Ben bu anlamda başarılı olacaklarına inanıyorum. Biz Dumlupınar Üniversitesinde okuduk,

mezun olduk fakat okumaya doymuyoruz. İkinci bir üniversiteyi okuyorum, antrenörlük bölümünü. Bu sayede üniversitede çok sporcular var. Sadece ben değil, bir çok yetenekli sporcu var. Bunlar da geleceğe umutla bakan sporcular. Tartan pistimiz olduğu zaman ben eminin birçok şampiyon çıkaracağız. Bu eksiklik kalkacak birçok şampiyon çıkacak biz her zaman onları destekleyeceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen altın madalyalı şampiyon Aslı Çakır Alptekin'e 2 adet Cumhuriyet Altını hediye ederken Atletizm sporcusu Gülcan Mıngır ve Atletizm Antrenörü İhsan Alptekin'e çeşitli hediyeler takdim etti.

Hediye takdiminden sonra üzerinde Aslı Çakır Alptekin'in fotoğrafınının basılı olduğu şampiyonluk pastası kesilerek ikramlarda bulunuldu.

Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü idarecileri, antrenörleri, sporcuları, aynı zamanda Aslı Çakır Alptekin'in hocaları da olan Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Yrd. Doç Dr. Mehmet Acet ve Öğretim Görevlisi Ahmet Korkut Yapıcı da katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır'a Şampiyonluk Pastası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement