Orman Fidanlık Müdürlüğü Yeni Sezona Hazır - Son Dakika
Yerel

Orman Fidanlık Müdürlüğü Yeni Sezona Hazır

Orman Fidanlık Müdürlüğü Yeni Sezona Hazır

Mersin Orman Fidanlık Müdürlüğü'ne bağlı Orman Fidanlık Müdürlüğü, Mersin ve civar bölge müdürlüklerin ihtiyacı olan fidanları karşılamaya hazır.

06.09.2013 10:35

Mersin Orman Fidanlık Müdürlüğü'ne bağlı Orman Fidanlık Müdürlüğü, Mersin ve civar bölge müdürlüklerin ihtiyacı olan fidanları karşılamaya hazır.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Fidanlık Müdürlüğü'nün, 3 fidanlık şefliği ile 6 fidanlıkta yapmış olduğu faaliyet ve hazırlıklarla, 2013-2014 dikim sezonu için 14 milyon fidan üretildi. Anamur, Mut ve Tarsus fidanlık şefliklerince, 2012 Sonbaharında başlayan hummalı çalışma sonrası, Eylül ayı itibarıyla tüm fidanlıklarda, fidanların dikime hazır hale geldikleri görüldü. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün hedef ve politikaları çerçevelerinde yürütülen faaliyetlerle, bölgede yetişen doğal ve yabani meyveli türlerin fidan üretimlerinde lokomotif görevini üstlenen Tarsus Fidanlığı'nda, geyik elması, alıç, incir, çitlembik, hünnap, ceviz, badem, biberiye, sandal, sumak, defne, keçiboynuzu, kızılcık, mürver, üvez türleri, yalancı iğde gibi birçok türün fidan üretimi başarıyla yapıldı. Mut Fidanlığı'nın ise aşılı ve aşısız ceviz üretimiyle ön plana çıktığı, Darısekisi Fidanlığı'na yeni eklenen parsellerle sedir üretiminde artışa gidildiği görüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orman Fidanlık Müdürü Mehmet Can Yüksel, "Bugün itibarıyla tüm fidanlıklarımız dikim sezonuna hazır durumdalar. İşletmelerden gelecek talepleri karşılamaya hazırız. Amacımız, fidanlıklarda üretilen her fidanın yerinde değerlendirilmesi ve milli ekonomiye kazandırılmasıdır. İnşallah bunu başaracağız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Fidanlık Müdürlüğü Yeni Sezona Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement