Osmanlı'nın Yaylaya Göçü Canlandırıldı - Son Dakika
Yerel

Osmanlı'nın Yaylaya Göçü Canlandırıldı

Osmanlı\'nın Yaylaya Göçü Canlandırıldı

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen 'Osmanlı'nın Kışlaktan Yaylaya Göçü'nün canlandırıldığı şenlik büyük ilgi gördü.

16.07.2012 10:00

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen 'Osmanlı'nın Kışlaktan Yaylaya Göçü'nün canlandırıldığı şenlik büyük ilgi gördü.

Bozüyük Belediyesi, Osmanlı Devleti'nin yaylaya göçünü temsil etmek için 'kışlaktan yaylaya göç' programı düzenledi. Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nda Mehter Takımı eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başlayan etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Seyfettin Topsoy, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Nizamettin Çam ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozüyük SGK Müdürlüğü önüne kadar yürüyen kortej daha sonra otobüslerle 1453 rakımlı Sofular Yaylası'na çıkıldı. Yüksek çam ağaçlarının ortasındaki yaylada, belediye her türlü imkanı hazırlarken, binlerce vatandaş çadır kurdu ve piknik yaptı. Gece sıcaklığın 3 dereceye kadar düştüğü Sofular Yaylası'nda vatandaşlar, kamp ateşi yaktılar.

Doğa yürüyüşüyle başlayan şenliğin ikinci günü, Ertuğrul Gazi Derneği tarafından organize edilen çekiliş ve yarışmaların ardından karakucak güreşleriyle son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanlı'nın Yaylaya Göçü Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement