PKK'lı Yıldız İçin Taziye Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

PKK'lı Yıldız İçin Taziye Düzenlendi

PKK\'lı Yıldız İçin Taziye Düzenlendi

1995 yılında yaşamını yitirdiği açıklanan PKK'lı Fethi Yıldız için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde taziyeler kabul edildi.

21.11.2013 12:26

Geçtiğimiz günlerde, 1995 yılında Batman'ın Sason kırsalında yaşamını yitirdiği açıklanan PKK'lılardan Birînkur kod adlı Fethi Yıldız için, doğduğu Suruç ilçesinde taziye yapıldı. Aralarında BDP PM Üyesi Mehdi Aslan, İl Eşbaşkanı Leyla Akça'nın da bulunduğu BDP Şanlıurfa İl Örgütü beraberindekilerle, BDP ilçe binasından Hürriyet Mahallesi'ndeki taziye çadırına doğru yürüyüş yaptı. "Şehit namirin" ve "Biji serok Apo" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, kadınlar en önde yürüdü.

Taziye evine kadar gelen yürüyüşçüler burada Yıldız'ın ailesi tarafından "Şehit namirin" sloganı, alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

Dağda ölenlerin anısına saygı duruşunun da yapıldığı taziyede, bir kadın "Daye ez şehîd bim tu negrî" şiirini okudu. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Yıldız'ın annesi Fadile Yıldız, oğlu ile gurur duyduğunu ve artık gençlerin ölmemesi için annelerin el ele vermesi gerektiğini söyledi. Yıldız'ın ablası İslim Yıldırım ise, kardeşinin onurlarına onur kattığını, başlarının kardeşleri ile dik kalacağını ifade etti. Yıldırım, Kürtlerin temel hakları için ölmek zorunda kalmalarının zulüm olduğunu söyleyerek, "Artık herkes barış çığlıklarımızı duymalıdır" dedi.

Taziyede konuşan diğer bir isim de BDP PM Üyesi Mehdi Aslan oldu. Üzeri betonla kapatılmış, dirilmeyeceğine inanılan bir halkın yaşamını yitirenlerin mücadelesi ile kendine geldiğini kaydeden Aslan, "Onlar betonu yardı. Kürtlerin dünya insanlığında yer bulmasını sağladı. Bu yüzden onlara övgü, onları yüceltme çok az olur. Ancak onlara yollarının takipçisi olma sözünü verebiliriz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel PKK'lı Yıldız İçin Taziye Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement