Rekortmenden Rektöre Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Rekortmenden Rektöre Ziyaret

Rekortmenden Rektöre Ziyaret

Türkiye Rekortmeni Atlet Ramil Guliyev, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ı ziyaret etti.

25.01.2014 13:18

Türkiye Rekortmeni Atlet Ramil Guliyev, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ı ziyaret etti.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Acet ve Atletizm Öğretim Görevlisi Ahmet Korkut Yapıcı ile birlikte makamında ziyaret eden genç atlet Ramil Guliyev Rektör Ahmet Karaaslan'a bilgi vererek Azerbaycan adına yarışırken, 2011 yılında Türk vatandaşlığına geçme kararı aldığını, 17. Akdeniz Oyunları'nda 100 ve 200 metrelerde Türkiye rekoru kırarak iki gümüş madalya kazandığını söyledi.

Azerilerin izin vermemesi yüzünden 2 yıldır pistlere çıkamadığını belirten Guliyev, Akdeniz Oyunları'na 6 hafta kala antrenmana çıktığını, şu anki derecesinin iyi olmadığını, formuma kavuşmak için 5 ay gerektiğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'a, olimpiyatlarda iyi bir derece yapmak istediğini söyleyen Guliyev 23 yaşında olduğunu, 3 yıl içinde Avrupa rekorunu hedeflediklerini, bu rekorun 1979 yılından bu yana kırılamadığını kaydetti.

Rektörrof. Karaaslan'a, 2014 yılında Üniversitelerarası Türkiye Atletizm şampiyonasında Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olacağının sözünü veren Guliyev ayrıca yazın yapılacak olan uluslararası (Avrupa Şampiyonası, Milletler Kupası, Süper Lig) yarışlarında şampiyonluğu hedeflediğini ifade etti. Ramil Guliyev, " Usain Bolt'la 2009'da Berlin'de yarıştığını, 2016 Rio'da yeniden onunla karşılaşmak istediğini sözlerine ekledi.

Karaaslan, dünya şampiyonu öğrenciyi tebrik ederek, başarılarından gurur duyduğunu, yeni başarılarını beklediklerini, kendisine her konuda destek olacaklarını ifade ederek başarılar diledi.

RAMİL GULİYEV KİMDİR?

"Ramil Guliyev, 2007 yılında Ostrava'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonasında 200 metrede Gümüş Madalya kazanırken aynı yıl Belgrad'da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpiyatlarında 100 metrede Bronz 200 metrede Altın Madalyanın sahibi oldu. Belgrad'da düzenlenen Yaz Üniversite oyunlarında 200 metrede Altın Madalya, 2009 yılında Novi Sad'da düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonasında 100 metrede Gümüş Madalya kazanırken 200metrede Altın madalya kazandı. Ayrıca 200 metre Avrupa gençler rekoru ve 60 metrede ulusal gençler rekorunun da sahibidir. 200 metredeki zamanı, genç atletlerdeki en hızlı ikinci derece olup en hızlı zaman Usain Bollt'a aittir. Ramil Guliyev 2009 yılında dağıtılan Avrupa Atletizminde Yılın Yükselen Yıldızı Ödülü'nde ikinci oldu." - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rekortmenden Rektöre Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement