Rusya-türkiye Krizi Samsun Pazarına Etki Etmedi - Son Dakika
Yerel

Rusya-türkiye Krizi Samsun Pazarına Etki Etmedi

Rusya-türkiye Krizi Samsun Pazarına Etki Etmedi

Rusya ve Türkiye arasında yaşanan uçak krizinden sonra yerli malların elde kalması, Samsun pazarlarında fiyatlara etki etmedi.

05.12.2015 13:45

Rusya ve Türkiye arasında yaşanan uçak krizinden sonra yerli malların elde kalması, Samsun pazarlarında fiyatlara etki etmedi.

Türkiye'nin birçok ilinde Rusya ve Türkiye arasında yaşanan kriz sonrasında Sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı. Elde kalan mallar sonrasında özellikle büyük şehirlerde domates ve patates gibi ürünler yarı yarıya düşüş gösterdi. Samsun halk pazarında pazarcılık yapan vatandaşlar yaşanan krizin Samsun'a bir etkisi olmadığını belirterek, fiyatların uçak düşürülmeden önceki seviyelerle aynı olduğunu belirttiler.

25 yıldır pazarcılık yapan 55 yaşındaki Cengiz Seçkin, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizin Pazar fiyatlarına etki etmediğini belirterek, "Rusya, Türkiye ticaretinden hiçbir zaman vazgeçemez. Rusya'ya yerli malların gitmemesinin Samsun pazarlarında hiçbir etkisi olmadı. Putin'in televizyonlardan bağırıp çağırması da sırf Suriye'den 1 köşe kapmak içindir. Rusya, böyle yaparak Amerika üzerinden Türkiye'yi sıkıştırıyor. Rusya ile aramızın bozulmasından sonra fiyatların düştüğü haberleri yalan. Uçak düştükten sonraki hafta, Samsun limanından 3 tane TIR panikle geri döndü. Samsun haline geldiler. Ellerindeki malları çıkartıp gittiler. Bundan başka da geri gelen mal olmadı. Piyasalar bundan daha da fazla ucuzlamaz. Şu anki piyasanın hakkı bu fiyatlar zaten. Ben elmayı şu anda 1 liraya satıyorum. Daha bundan aşağıya satamam. Uçak düşürülmeden önce de aynı fiyata satıyordum şimdi de aynı fiyata satıyorum. Yaşanan kriz sonrasında Samsun halinde fiyatlarda bir değişiklik olmadı" dedi.

30 senedir Samsun'da pazarcılık yapan 53 yaşındaki Cemal Aslan ise "Rusya-Türkiye krizi fiyatları şuan itibariyle etkilemedi. Rusya isterse bizim mallarımızı almasın, biz kendi malımızı kendimiz yeriz. Fiyatlarımızı zaten normal, herhangi bir düşüş olmadı" diye konuştu.

Vatandaşlar da fiyatların artmamasından memnuniyet duyduklarını belirtirken, ucuz alışveriş yapmanın keyfini çıkarttıklarını belirttiler.

Düşürülen uçak krizi sonrasında Samsun halk pazarında sebze ve meyve fiyatları şu şekilde sıralandı: Lahana, marul, salata, havuç, kabak ve biber 2 lira. Pırasa, domates, mandalina 1,5 lira. Taze fasulye 4 lira. Patates, elma, nar, soğan 1 lira. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rusya-türkiye Krizi Samsun Pazarına Etki Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement