Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için Sivas, Tokat, Elazığ, Malatya ve Erzincan'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

16.05.2014 16:08  Güncelleme: 16:07

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için Sivas, Tokat, Elazığ, Malatya ve Erzincan'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri için Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğünce cuma namazı öncesinde kampüsteki camide mevlit okutuldu.

Cuma namazının ardından, maden faciasında yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Prof. Dr. Sami Hizmetli, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rektör Kocacık, namazın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Millet olarak acımız çok büyük. Maden işçilerimiz için mevlid-i şerif okundu. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Tokat

Tokat'ta ise Meydan Camisi'nde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Adem Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Çağlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namazın ardından, Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri için dua edildi. Belediye Başkanı Eroğlu, maden faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Elazığ

Elazığ'daki Bölge Camisi'nde cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kerim Eflatun, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Namazın ardından, Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için dua edildi.

Eflatun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Bu tür faciaların bir daha yaşanmamasını temenni eden Eflatun, "Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Malatya-Erzincan

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için Malatya'daki Yeni Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada, kentteki 56 derneğin oluşturduğu Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca kurulan taziye çadırında hafızlar tarafından hatim okunmaya başlandı.

Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, taziye çadırını ziyaret etti.

Çadırda okunan hatimlerin duasının pazar günü ikindi vakti yapılacağı belirtildi.

Erzincan'daki Camii Kebir Camisi'nde de cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza çok sayıda vatandaş katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement