Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Eskişehir Valisi Tuna: "Acılarımız ortak, acılarını paylaşıyoruz.

14.05.2014 16:36

Eskişehir Valisi Tuna, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasıyla ilgili olarak, "Acılarımız ortak, acılarını paylaşıyoruz. Kayıplarımız için kederli ailelerimize başsağlığı diliyoruz. Eskişehir olarak, maddi manevi Soma'daki kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, CHP İl Başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Vali Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Tuna, yaptığı konuşmada, Eskişehir'de göreve geldiğinden bu yana yoğun bir gündemin içerisinde olduklarını ancak Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla gündemin değiştiğini söyledi.

Ülke olarak  büyük  bir matem havasına girildiğini ve resmi yas ilan edildiğini anımsatan Tuna, "Acılarımız ortak, acılarını paylaşıyoruz. Kayıplarımız için kederli ailelerimize başsağlığı diliyoruz. Eskişehir olarak, maddi manevi Soma'daki kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. Yine görüşüyoruz, buradan yapılacak bir şey olursa da yapmaya hazır olduğumuzu ilettik. AFAD ekipleri yoğun bir şekilde çalıştılar. Gidenlerin gelmesi mümkün değil, diyecek bir şey yok bu noktada" diye konuştu.

Tuna, Eskişehir'e bundan sonraki dönemde yapılacak hizmetlerde de Büyükşehir Belediyesiyle el birliği içerisinde çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Eskişehir'den cenaze nakil araçları yola çıktı

Büyükerşen de seçim sonrasında nezaket ziyaretinde bulunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Maden ocağı faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Çok üzücü bir olay. Tabi olmamasını isterdik ama maalesef hayat zaman zaman böyle felaketlerle de toplumları karşı karşıya bırakıyor. Bu gibi hallerde yapılacak şey, milletçe o acıyı, o yaraları sarmak için birlikte el ele hareket etmektir. Bugün de Eskişehir'de 3 belediye cenaze nakil araçlarını yola çıkardık. Bundan sonrada üzerimize düşen ne olursa, bu açıyı dindirmek için el birliğiyle çalışacağız." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement