Soma Merkez Cami Törenle İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Soma Merkez Cami Törenle İbadete Açıldı

Soma Merkez Cami Törenle İbadete Açıldı

Manisa'nın Soma ilçesinin Zafer Mahallesi'nde hayırseverlerin ve mahallelinin yardımlarıyla yaklaşık 1 milyon TL'ye yaptırılan Soma Merkez Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

12.07.2013 19:10

Manisa'nın Soma ilçesinin Zafer Mahallesi'nde hayırseverlerin ve mahallelinin yardımlarıyla yaklaşık 1 milyon TL'ye yaptırılan Soma Merkez Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Törene AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra Soma Kaymakam Vekili Ali Sırmalı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleri, il genel meclis üyeleri ve mahalleli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Zafer Mahallesi Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bilal Bayraktar, "Zorlu ve meşakkatli bir çalışmanın neticesinde bizlere bu camiyi tamamlamayı nasip ettiği için Rabbimize sonsuz hamdediyoruz. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ediyoruz." dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise Zafer Mahallesi Merkez Camisi'nin kısa zamanda tamamlandığını belirterek, "Bu caminin yapımında bir tuğla olsa dahil emekleri geçen herkesten Allah Razı olsun. 2010 yılında Haziran ayında burada caminin temelini atmıştık. Yaklaşık 3 yılda tamamlandı ve Soma'nın en güzel camilerinden biri olarak şimdi ibadete açıyoruz. Yaklaşık 1 milyona yakın bir meblağ ödendi. Bu caminin yapımında karınca kararınca belediyemizin katkıları olmuştur. Biz bütün camilerimize bu yardımları yapıyoruz. Başta bahçe düzenlemeleri olmak üzere biten camilerimizin boyasında badanasında, bakımında belediyemizin tüm imkanları her zaman emrinizdedir. Bunlar bizim için önem verdiğimiz işler." dedi.

Soma Kaymakam Vekili Sırmalı ise, "Dinimiz camilere büyük önem vermiştir. Camiler Allah'ın evleri olarak kabul edilmektedir. İbadet etme, eğitim öğretim, birlik beraberlik, huzur mekanlarıdır. Sevgili peygamberimiz 'Kim Allah Rızası için bir mescit yaptırırsa, Allah'ta ona cennetinde köşk ihsan eder' buyurmuştur. Camimizin mahallemize ve Soma'mıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"RAMAZAN AYI MANEVİ DUYGULARIN DORUĞA ULAŞTIĞI AYDIR"

Sözlerine rahmet bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını kutlayarak başlayan AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi, "Ramazan manevi duygularımızın doruğa ulaştığı aydır. Toplumsal dayanışma ve paylaşma duygularımızın geliştirdiği yaşatıldığı aydır. Ramazan sabır ayıdır. Cenabı hakka kulluğumuzun zirveye ulaştığı aydır. Oruçlarımızla, sadece yememe içmeme orucuyla değil, aynı zamanda gözlerimizle dilimizle ağzımızla orucumuzu tutup cenabı hakkın bizlere bahşettiği iyiliklere ulaşacağız. Bu ayda yoksulun halini daha iyi öğrenmeliyiz. Bu ayda öğrendiklerimizi diğer aylarda da yaşayarak öğrenerek ve öğreterek yıllarımızı tamamlamış olacağız. Bugün merkez camimizin açılışını yapıyoruz. Zaman zaman mahalleli ve hayırseverler yardımlarını yaptılar. Bu caminin temelinden bugüne gelişinde dostlarımızın mahalle sakinlerinin önemli katkıları oldu. Kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

"MESCİD-İ AKSA'NIN TUTSAKLIKTAN KURTULMASINI NİYAZ EDİYORUZ"

Tanrıverdi, "Elbette bu camimiz hayırlı olsun ancak bugünlerin yüzü suyu hürmetine ilk kıblemiz olan mescid-i aksanında özgürlüğüne kavuşmasını ve gözyaşının dinmesini nasip eder, bizde onu görürüz. Çünkü o mahsun, çünkü o tutsak. Oraya Cuma günleri diye gençleri sokmuyorlar. Onun gözyaşını biz görüyoruz. Onun ızdırabını yüreğimizde yaşıyoruz. İnşallah ilk kıblemiz Mescid-i Aksa da bugün merkez camimizin herkese açık olduğu gibi tutsaklıktan kurtulmasını özgürlüğüne kavuşmasını cenabı haktan niyaz ediyorum." dedi.

"DİNİNİ İMANINI BİLEN GENÇLİK, GELECEĞİNİ PLANLAYAN GEÇMİŞİNE SAYGI DUYAN GENÇLİKTİR"

Soma'da bir çok okulun açılışına katıldıklarını hatırlatan Tanrıverdi sözlerine şöyle devam etti: "Bu okullarda yavrularımız eğitimlerini alacaklar. Oralarda da kendi medeniyetinin koordinatını tespit edip yükselmesini sağlayacaklar. Bilindiği üzere 4+4+4 sistemine geçerek çocuklarımızın kendi kabiliyeti noktasında ilerlemesini sağlıyoruz. Bu sistem içersinde çocuklarımız siyeri nebi dersleri ve kuran dersleri alarak peygamberimizin hayatını öğrenecekler. Bununla Türkiye'de vatanına milletine bayrağına milletine ve değerlerine bağlı gençlik yetiştirmek istiyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın ifadesiyle dindar gençlik yetiştirmek istiyoruz. Çünkü dinini imanını bilen gençlik elbette geleceğini planlayan ve geçmişine saygı duyan gençliktir. O gençliğin olduğu yerde haksızlık, huzursuzluk, anarşiden terörden söz edemezsiniz. Gayri ahlaki yaşantılardan söz edemezsiniz. O açıdan geleceğimizi inşa etmek adına böylesi önemli düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz. Artık Türkiye 10 yıl öncesi Türkiye değildir. Artık milletiyle kaynaşan güçlü bir devlet olmuştur. İnşallah bundan sonrası için daha da güçlenecektir. İçeride güven ve istikrar dışarıda itibar Türkiye'yi güçlü hale getirmiştir. Hasta adam olmaktan çıkarmış, usta adam haline getirmiştir. Bundan sonrası için daha büyük eserler ve hizmetler beklemektesiniz. Çünkü iş yapandan iş beklenir. Önümüzdeki yıl Manisa'mız Büyükşehir belediyesi olacak. Sizlerin oyları ile büyükşehir belediyesini seçeceğiz. Manisa'da Soma'da daha büyük eserler hizmete sokacağız. İnşallah o büyük eserlere layık olan sizlere en iyi hizmeti veren arkadaşlarımız çeşitli güzel hizmetleri sizlere sunmuş olacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından Merkez Cami kurdelesi kesilerek ibadete açıldı. Tanrıverdi ve beraberindekiler camiyi gezdikten sonra Cuma namazını idrak ettiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma Merkez Cami Törenle İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement