Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı; "Fethiye İçin Tüm İmkanları Seferber Edeceğiz" - Son Dakika
Yerel

Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı; "Fethiye İçin Tüm İmkanları Seferber Edeceğiz"

Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı; "Fethiye İçin Tüm İmkanları Seferber Edeceğiz"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, "Fethiye için tüm imkanları seferber edeceğiz" dedi.

18.06.2012 18:22

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, "Fethiye için tüm imkanları seferber edeceğiz" dedi.

Fethiye'de 6.0 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı olmamasına rağmen, yazılı ve görsel basında çıkan deprem ve tsunami beklentisi haberleri rezervasyon iptallerini de beraberinde getirdi. Yerli turist beklentisi içindeki Fethiye'nin rezervasyon iptallerinin önlenip turizmde artıya geçilmesi için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bir dizi tedbir alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Fethiye'ye gelerek sektör temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yat Butik Otel'de yapılan toplantıya Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, TÜRSAB Fethiye Yürütme Kurulu Başkanı Salih Taşçı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, "Fethiye'de meydana gelen depremde can ve mal kaybı yaşanmaması sevindiricidir. Böyle duruma rağmen çıkan haberlerin turizmi olumsuz etkilediği, düşünülürse, devlet olarak tüm imkanları seferber edeceğiz. Yerli ve yabancı turistte bir sıkıntı bekliyorsak Fethiye için tanıtım yapabiliriz. Hemen yurtdışındaki müşavirler ile görüşüp yabancı gazeteci gurubu getireceğiz. Ayrıca yerli gazeteci gurubunu da Fethiye'de ağırlayacağız. Özellikle İngiltere'de agresif tanıtım için bir reklam yapabiliriz. Tur operatörleri ile konuşup reklam kampanyalarını yükselteceğim. Deprem Profesörü Ahmet Mete Işıkara'yı hemen televizyonlara çıkarıp korkulacak bir şey yok dedirtebiliriz. İç piyasada yerli turistin gelmesini engelleyici bir şey varsa hep beraber yarından itibaren proje üreterek Fethiye adına çalışma yapalım. Fethiye'nin bir fay üzerinde olmadığını, devletin gerekli önlemleri aldığını, arkadaşlar bunu duyurdular. Depremi gündemde tutmamak için Fethiye ile ilgili değişik turizm haberleri yaptıralım" diye konuştu.

"İNGİLİZLERDE DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU, RUSLARDA ARTMA VAR"

Türkiye'nin yurtdışında özellikle Avrupa ve Rusya'da çok önemli tanıtımlar yaptığını bu konuda paralar harcadığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, "İngilizlerde genelde bir düşüş söz konusu iken Rus turist sayısında artma var. Alman turistler ise baş başa görünüyor. Last Minute dönük rezervasyon yapıyoruz. Yurt dışında hakikaten bir sıkıntı bekliyorsak Fethiye için özel tanıtım yapabiliriz. Ruslarda Fethiye bölgesine ilgi var. Rus turistler kararlılar. Dedikodulara bakmıyorlar. Avrupa'dan ve Rusya'dan bir gazeteci gurubu getirebiliriz. Hayatın ne kadar normal olduğunu onlara gösterebiliriz. Last Minute ile bu işi arttıralım istiyoruz. Şuanda sezon başında turizm biraz ekside görünüyor. Ama Türkiye mevsiminin soğuk olmasından dolayı sıkıntı yaşadık. Turist bilinçli. Hava sıcaklıklarına bakıyor. Ayrıca dünyada ekonomik kriz var. Yunanistan, İtalya, İngiltere, İspanya'da aynı şekilde etkilendi. İngilizler iç tatil imkanlarını zorlayın, karavanlarınızla İngiltere içinde tatil yapın diye önerilerde bulunuluyor. İngilizler, Avrupalı insanlar ekonomik krize ve Euro 2012 kupası maçlarının sonuna göre yinede tatile çıkacaklardır. Çünkü tatilden vazgeçmiyorlar. Avrupalı mutlaka tatile çıkmak istiyor. Fethiye son dönemde Türkiye'ye güzel tesisler kazandırdı. Hanutçuluk ve ayıplı mal dediğimiz ucuz malı pahalıya satma alışkanlığından vazgeçti. Turizmde kaliteyi arttırdı. Turistler organik şeyleri istemeye doğal, eski halini korumuş yerleri arıyor. Bu özelliklerin hepsi Fethiye'de var. Fethiye buna uygun bir yer. Fethiye gelecekte turizmde patlama yapacak bir bölge. Fethiye'nin zenginlikleri hakikaten çok. Fethiye iyi bir gelişme gösteren turizm alanıdır. Fethiye'nin özel broşürlerinin yapılması için para da göndereceğiz. Buradaki büyümenin sağlıklı olmasını istiyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı; 'Fethiye İçin Tüm İmkanları Seferber Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement