TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri Atso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri Atso'yu Ziyaret Etti

TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri Atso\'yu Ziyaret Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi ve İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Arda Beset, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret etti.

13.02.2014 10:19

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi ve İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Arda Beset, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Arda Beset ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Berkay Eskinazi, Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleriyle bir araya gelen İzmir heyeti, daha sonra ATSO Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Dinç ve Mustafa İssi ile Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette ATSO Başkanı Budak, ülkenin daha çok girişimciye ihtiyacı olduğunu söyledi. Budak, "Ülke nüfusu artmasına rağmen girişimci sayısı yıllardır 1,5 milyon düzeyine takılmış durumda. Kadınlarımızı, gençlerimizi girişimciliğe yönlendirmemiz gerekiyor. Ülkemizde maalesef çocuk gelinlerin sayısı kadın girişimcilerimizin sayısından fazla. Üniversiteli işsizlerimizin sayısı her geçen gün artıyor. 20 yaşındaki gençlerimiz 'nasıl emekli oluruz', 'devlete nasıl kapağı atarız' planları yapıyor. Girişimci adaylarına nasıl iş kurulur, fon kaynaklarına nasıl ulaşılırı anlatmamız lazım" dedi.

TOBB, ülke genelinde kadın ve genç girişimciler kurullarını oluşturduğunu hatırlatan Budak, gençler arasında bu algının yavaş yavaş değiştiğini kaydetti.

Budak, TÜBİTAK, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları'nın girişimciliği desteklemek için önemli miktarlarda kaynak hazırladığını belirterek, "Girişimcilerimiz bu kaynaklardan yararlanmalı" diye konuştu.

İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Arda Beset, "Antalya ve İzmir bölgesi gerek coğrafi, gerekse sosyolojik olarak büyük benzerlikler taşıyor. Bölgemizin dışında ilk ziyaretimizi Antalya'ya gerçekleştirdik. Bölgeler arasında bir sinerji yaratarak, birlikte neler yapabiliriz bunu konuşmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Antalya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emrah Kepez de, Antalya'da Genç Girişimciler Kurulu'nun 310 üyesi olduğunu belirterek, genç istihdamının desteklenmesi amacıyla AB Projesi hazırladıkları bilgisini verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri Atso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement