TOKİ'den Çermik'e Konut Müjdesi - Son Dakika
Yerel

TOKİ'den Çermik'e Konut Müjdesi

TOKİ\'den Çermik\'e Konut Müjdesi

TOKİ, Diyarbakır'ın Çermik ilçesine ilk etapta 483 konut yapılacağını belirtilirken, konutlar için başvuruların başladı.

21.02.2013 10:10  Güncelleme: 10:13

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır'ın Çermik ilçesine ilk etapta 483 konut yapılacağı belirtilirken, konutlar için başvuruların başladığı bildirildi.

Kaymakamlık tarafından başlatılan girişimlere AK Parti milletvekilleri Mine Lök Beyaz ve Mehmet Süleyman Hamzaoğulları'nın destekleri sonuç getirdi. Milletvekillerinin desteği ile sürdürülen çalışmalar sonucunda TOKİ tarafından Çermik'te konut yapılacağı yönündeki müjdeli haberi Kaymakam Mimar Sinan Batmaz verdi. Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacaklarını kaydederek, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Kaymakam Batmaz, yapılan çalışmalar neticesinde B1 tipi brüt 84 metre kare 2+1 138 adet ve C tipi brüt 118 metrekare 3+1, 345 adet olmak üzere 483 konutun TOKİ tarafından yapılacağını belirterek, başvuruların 18 Şubat'ta başladığını ve 26 Nisan 2013 tarihine kadar devam edeceğini dile getirdi. Kaymakam Batmaz, ilçede yapılması planlanan TOKİ konutlarından ev almak isteyen vatandaşların B1 tipi konutlar için 4 bin TL, C tipi konutlar için 6 bin TL başvuru bedelini 26 Nisan 2013 tarihine kadar yatırmaları gerektiğini ifade ederek B1 tipi olan 2+1 konutların toplam maliyetinin yaklaşık 81 bin TL, C tipi olan 3+1 konutların yaklaşık maliyetinin ise 112 bin TL olduğunu, 2+1 konutların taksitlerinin 180 ay ve 396 TL olduğunu, 3+1 konutların taksitlerinin 120 ay ve aylık 793 TL civarında olduğunu belirtti. Kaymakam Batmaz, ilçenin kalkınması ve şehirleşmesi yönünde TOKİ konutlarının bir fırsat olduğunu açıklayarak TOKİ'den konut almak isteyen vatandaşlardan konut alma şartlarını haiz kişilerden konut sayısından daha fazla başvuru olması durumunda; başvuranlardan konut almaya hak kazananlar ile hak sahiplerinin satın alacağı konutlar, kaymakamlık tarafından noter huzurunda yapılacak kura ile belirleneceğini söyledi. Kaymakam Batmaz, başvuru sayısının konut sayısından fazla olması ve arsanın ilave konut üretimine müsait olması durumunda projedeki konut sayısının arttırılabileceğini dile getirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOKİ'den Çermik'e Konut Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement