Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner Açıklaması

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner Açıklaması

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan kongreyle Trabzon Tabipler Odası başkanı seçilen Dr. Ahmet Rıza Güner, “Değişim Grubu” olarak talep ettikleri sözleri yerine getireceklerin belirtti.

10.05.2014 11:49

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan kongreyle Trabzon Tabipler Odası başkanı seçilen Dr. Ahmet Rıza Güner, "Değişim Grubu" olarak talep ettikleri sözleri yerine getireceklerin belirtti.

Yıllar içinde sistemin en büyük kaybedeni sağlık çalışanları olduğunu belirten Dr. Güner, "Değişim grubu olarak, Trabzon Tabip Odası Yönetimine talip olduk. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullara benzer bir karmaşa içerisinde bulunan sağlık camiasının sorunlarına, kimseyi ötelemeyen ama tüm hekimlerin katkıları ile oluşacak bir birliktelik içinde hizmet vermek için yönetime talip olarak göreve geldik. Yıllar içerisinde sistemin en büyük kaybedeni sağlık çalışanları olmuştur. Meslektaşlarımız çok ciddi hak kaybına uğramış, şiddete maruz kalarak zarar görmüş, örneği görülmemiş hukuksal uygulamalar ile tazminatlar ödemek zorunda kalmış ve ne yazık ki hizmet vermeye çalışırken yaşamlarını yitirmişlerdir. Hekimlik dışı uygulamalar meşrulaşıp yaygınlaşmakta, denetimsiz bir şekilde bilimsel hiçbir dayanağı olmayan uygulama ve tedavi yaklaşımları basın ve değişik yayın yolları ile toplumda kafa karışıklığını artırmaktadır. Uygulanmakta olan sistem, bir yandan hasta ve yakınlarının beklentilerini artırırken bir yandan da hekimleri hedef olarak göstermektedir. Başta SGK olmak üzere hemen her gün yeniden tanımlanan ve kurallar ve getirilen düzenlemeler ile olumsuz çalışma koşulları altında baskı ve risk altında kalarak geleceklerini güvence altında göremeyen hekimler giderek "tükenmişlik sendromu" ile karşı karşıya kalmaktadır. Değişim grubu olarak verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmalara başladık" dedi.

"HER ALANDA MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ"

Sosyal alanda da meslektaşlarının yanında olduklarını kaydeden Dr. Güner, "Trabzon Tabip Odamızın sosyal, kültürel, bilimsel, mesleki ve etik konularda etkin hale getireceğiz. Odamızın her hekimin "kendi evi" gibi uğrayacağı bir ortam haline dönüştüreceğiz. Tüm hekim arkadaşlarımızın paylaştığı ve uğrak noktası haline geldiği, arkadaşlık ve dostlukların pekiştiği, düzeyli tartışmaların yapıldığı, meslek sorunların tartışılıp çözümler üretildiği bir ortam olarak lokal ya da benzeri bir ortamı en kısa zamanda oluşturacağız. Hiç kimseyi ötelemeyen ve tüm hekimlerin gönül rahatlığı ile gelerek üye olduğu ve sahip çıkacağı bir Tabip Odası olacak. Çok sayıda "çalışma grupları" oluşturarak hekimlerimizin etkin bir şekilde odamıza sahip çıkması ve sorunlara çözüm bulucu etkinlikler yapacağız. Her üyemizin oluşabilecek hukuksal sorununu çözümleyecek "Hukuk Birimi" oluşturmaya, "Etik kurul" oluşturarak, kamu ya da özelde meslek onuruna zarar veren uygulamaları saptayıp konuyla ilgili yasal girişim ve uyarıları yapacağız. "Tabip Odası kartı" oluşturup meslektaşlarımıza birçok alanda avantajlar sağlayacağız. Tabip odası web sayfası ve e-mail grubu oluşturarak, sadece "kötü günlerde anımsatma" değil ama her anlamda ve sürekli bir ilişki halinde olacağız. Tabip Odası adına süreli bir yayın oluşturarak üyelerimizin hekimlik dışı etkinlik ve becerilerini sergilemek için çalışmalarımıza başladık" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement