Ünal: "Elbistan Osb'yi Hızlandırmak İçin Çaba Harcıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Ünal: "Elbistan Osb'yi Hızlandırmak İçin Çaba Harcıyoruz"

Ünal: "Elbistan Osb\'yi Hızlandırmak İçin Çaba Harcıyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan Organize Sanayi Bölgesinin en kısa sürede sanayicinin hizmetine açılması için yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, OSB'yi hızlandırmak amacıyla...

28.12.2012 17:04

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan Organize Sanayi Bölgesinin en kısa sürede sanayicinin hizmetine açılması için yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, OSB'yi hızlandırmak amacıyla çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Ünal, Elbistan'a gelişinde ilk olarak doğup büyüdüğü Karahüyük Köyüne gitti. Burada akrabalarını ziyaret eden Ünal, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Cebrail Beştepe'nin ailesini de ziyaret ederek, taziye dileklerini iletti.

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Tanrıverdi ve Ali Demir, Akbayır Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, İğde Belediye Başkanı Hüseyin Marangoz, Doğan Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Götürler ve parti yönetiminin eşlik ettiği Ünal, daha sonra yapımı devam eden Karahüyük İlköğretim Okulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Okul inşaatını gezdikten sonra öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini yapabilecekleri bir salona ihtiyaç duyacaklarını belirten Ünal, okulun en üst katının bu şekilde düzenlenmesini istedi.

Beraberdekiler ile birlikte daha sonra Elbistan Küçük Sanayi Sitesi'ne hareket eden Ünal, Cuma namazını Sanayi Camiinde kıldıktan sonra, esnaf odalarını ziyaret ederek, burada toplanan sanayi esnafları ile sohbet etti.

Ünal, yakın bir tarihte bu bölgeye iki yeni santralin daha yapılacağını ve bu santrallerin çevre dostu olacaklarını belirterek, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Sayın Bakandan biz iki temel şey rica ettik. Biz 1979'dan beri bu bölgede termik santrallerin sıkıntısını çekiyoruz. Yöre halkımızın ifadesi ile tozunu külünü yuttu ama maalesef termik santrallerden bölge insanımız, sosyal donatı alanları ve diğer yatırımlar anlamında, küçük yerli sanayinin desteklenmesi anlamında yeterince destek göremedi. Dolayısıyla biz son 5 yıldan beri buna büyük bir özen gösteriyoruz ve sayın Taner Yıldız'ın bakan olması ile de özel bir çalışma yaptılar. Dolayısıyla bu yeni yapılacak santraller, çevre dostu santraller olacak. Yani su kaynaklarına, bitki örtüsüne herhangi bir şekilde zarar vermeyecek. İnsan sağlığına, yaşayan organizmalara herhangi bir zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış bir yapı. Ama biz iki temel şey istiyoruz. Bir; yeni kurulacak santrallerin buradan karşılanabilecek bütün ihtiyaçları Elbistan ve Afşin'den karşılansın. Sanayicimizin karşılayabildiği ne varsa, küçük sanayicimizin karşılayabileceği ne varsa onlardan alınsın, diğer gıda anlamında da dışarıdan değil, bölge esnafından alınsın. İkincisi ise, bir bütçe ayrılsın. Yani okul için, hastane için buraya yatırım yapan. 12 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediliyorsa, bir sosyal bütçe ayrılması gerekir. Bu sosyal bütçeden de hem Afşin, hem de Elbistan için çeşitli yatırımların sağlanması gerekir. Bunlarla ilgili bakandan söz aldık. 3 Ocak'ta da toplantı yapacağız. Bu benim özellikle üzerinde durduğum bir konu. Burada A ve B santralleri var mı? Var. C ve D yapılıyor mu? Yapılıyor. Bu santraller öncelikle dışarıdan temin değil, buradan temin edebildiğini bu havzadan temin edecek. Buna biz özel ilgi gösteriyoruz."

Sanayi esnafının OSB konusunda isteklerini de dinleyen Ünal, şöyle konuştu:

"Biz göreve geldiğimiz günden beri OSB'yi hızlandırmak için çaba harcıyoruz. OSB Genel Müdürü ve sayın Bakan ile görüştük. Dolayısıyla onlara da her zaman söylüyoruz. En ufak bir sıkıntınız olduğu zaman gelin, çözüm arayalım diyoruz. Siz burada ilgili kurumlar olarak yerel sorunlara çözümler oluşturacaksınız, bizde Ankara'dan bu sorunlara destek vereceğiz. Kardeşim bizim burada bu girişimimiz, şurada bu sıkıntımız var diyeceksiniz, bizde onları çözmek için devlet nezdinde gereğini yapacağız." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünal: 'Elbistan Osb'yi Hızlandırmak İçin Çaba Harcıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement