Üzümün Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Üzümün Sorunları Masaya Yatırıldı

Üzümün Sorunları Masaya Yatırıldı

Alaşehir'de toplanan ziraatçiler ve ilgili kurum temsilcileri, üzümün sorunlarını masaya yatırdı.

28.03.2012 20:23

Alaşehir'de toplanan ziraatçiler ve ilgili kurum temsilcileri, üzümün sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıda en önemli gündem maddesi, kalıntı sorunu olarak belirlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Alaşehir kaymakamı Musa Uslan, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi Başkanı İbrahim Devran, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, tarım ilçe müdürleri, Ege İhracatçılar Birliği ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan kaymakam Musa Uslan, "Bölgemizin ve ürünümüzün kıymetini bilelim. Geçen yıl sadece Alaşehir Gümrük Müdürlüğü'nden yaklaşık 175 milyon dolarlık ihracat yapmışız. Bir o kadar da başka gümrüklerden yapıldığını düşünürsek, ürünümüzün kıymetini ve önemini daha iyi kavrarız. Bu kıymetli ürünü ne kadar kaliteli ve kalıntısız yetiştirirsek, pazar payımız da o kadar artacaktır. Ülke olarak, maalesef geçmiş yıllarda yaşadığımız kalıntı sorunları nedeniyle sabıkalı bir ülkeyiz. Bu sorunu mutlaka çözmeliyiz" şeklinde konuştu.

ASMA YAPRAĞINA DİKKAT

Bölgenin en önemli ihraç ürününün çekirdeksiz kuru üzüm olduğunu belirten Manisa Ziraaçiler Odası Başkanı İbrahim Devran, "Bölgemizin en büyük gelir kaynağı olan üzümün sorunları bizim için her zaman en başta geliyor. AB, artık asma yaprağını da sebze olarak niteledi. Asma yaprağında şimdiye kadar kodeks değeri yoktu. AB sebze olarak kabul ettiği için asma yaprağında da kodeks değeri aranacak. Önümüzdeki dönem yaprak dönemi, şimdiden önlemlerimizi alalım, kalıntı sorunuyla karşılaşmayalım" uyarısında bulundu.

Devran, amaçlarının 2012 yılını sorunsuz atlatmak, kalıntısız, kaliteli ve güvenli üretim yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

(ND-ERG-

28.03.2012 20: 03: 54

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üzümün Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement