Vali Tuna, Gürcistan Heyetiyle Öğle Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali Tuna, Gürcistan Heyetiyle Öğle Yemeğinde Bir Araya Geldi

Vali Tuna, Gürcistan Heyetiyle Öğle Yemeğinde Bir Araya Geldi

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Gürcistan Dostluk Derneği’nce hazırlanan ve Yönetmen Ercan Durmuş tarafından Türkiye ve Gürcistan’ın 14 şehirde çekilen “Osmanlı Gürcüleri-Göç” adlı belgeselin düzenlenecek olan galasına katılmak için Gürcistan’dan gelen heyetle öğle yemeğinde bir araya geldi.

21.05.2014 15:55

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Gürcistan Dostluk Derneği'nce hazırlanan ve Yönetmen Ercan Durmuş tarafından Türkiye ve Gürcistan'ın 14 şehirde çekilen "Osmanlı Gürcüleri-Göç" adlı belgeselin düzenlenecek olan galasına katılmak için Gürcistan'dan gelen heyetle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğe Vali Tuna'nın yanı sıra, Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Archil Khabadze, Acara Özerk Cumhuriyeti Milletvekili Jemal Putkaradze, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Müftüsü Niyazi Ersoy ile Gürcistan'dan gelen üst düzey yetkililer katıldı.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programa katılımlarından dolayı Gürcistan'dan gelen heyete teşekkür eden Vali Tuna, Osmanlı'nın son döneminde yaşanan göçler hakkında kısa bir bilgi verdi.

Heyeti Eskişehir'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Tuna, "Osmanlının son dönemlerinde Kırımdan, Balkanlardan ve Kafkaslardan Anadolu'ya göçler olmuştur. Bu göçler neticesinde Anadolu'nun kucağında buluşarak bir araya gelen ve huzur içerisinde yaşayan insanlar var. Bu noktada belki birçok insanımızın kökleri farklı yerlerden gelebilir ama hepsi bizim insanımız, bu topraklarla olan akrabalığımız devam ediyor. Dillerimiz farklı olabilir. Ama ortak geçmişimize sahip çıkmış, huzur, barış ve güven içinde yaşamış atalarımızdan bize miras kalmış önemli bir kültürümüz var" dedi.

Osmanlı döneminden sonra yaşanmış göçlere değinen Vali Tuna, çekilen belgeselin çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi. 1 yılda çekilen belgeselde Osmanlı Gürcülerinin çalışkanlıkları, başarıları, kahramanlıkları ve vatanseverliklerinin anlatıldığını aktaran Tuna, 13 bölüm halinde yayınlanacak olan belgeselin galasında 45 dakikalık bir özet sunulacağını kaydetti.

Kendilerini böyle güzel bir organizasyona davet ettiği için Vali Tuna'ya teşekkür eden Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Archil Khabadze ise, kardeş ülke Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'deki kardeşleriyle yakın ilişkiler içerisinde olduklarını anlatan Khabadze, yapılan bu güzel etkinliklerin aradaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğine inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Khabadze, ülkesinden getirdiği prestij kitaplarını Vali Tuna'ya takdim etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Tuna, Gürcistan Heyetiyle Öğle Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement