Başsavcı vekilinin oğlunu cinayete azmettiren sanığa tahliye ve beraat kararı - Son Dakika
3.Sayfa

Başsavcı vekilinin oğlunu cinayete azmettiren sanığa tahliye ve beraat kararı

Başsavcı vekilinin oğlunu cinayete azmettiren sanığa tahliye ve beraat kararı Tahliye kararı sonrası sanık: "Ben suçsuzum, beni öldürmeyin" Bakırköy'de bir AVM'nin otoparkında Murat Bayırköylü duygusal hisler beslediği Yağmur Sönmez'i vurarak öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti.

16.12.2022 12:04  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başsavcı vekilinin oğlunu cinayete azmettiren sanığa tahliye ve beraat kararı

Tahliye kararı sonrası sanık: "Ben suçsuzum, beni öldürmeyin"

İSTANBUL - Bakırköy'de bir AVM'nin otoparkında Murat Bayırköylü duygusal hisler beslediği Yağmur Sönmez'i vurarak öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti. Murat Bayırköylü'yü azmettirdiği gerekçesiyle hakkında iddianame düzenlenen arkadaşı Halil İbrahim Yavuz'un yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti sanığın tahliyesine ve beraatına karar verdi. Sanık Halil İbrahim Yavuz, "Ben suçsuzum, beni öldürmeyin" dedi.

Eski Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhittin Bayırköylü'nün oğlu Murat Bayırköylü bir AVM'nin otoparkında 18 Mart 2022 tarihinde duygusal hisler beslediği Yağmur Sönmez'i vurarak öldürmüştü. Murat Bayırköylü, olay yerinde aynı silahla da intihar etmiş, iki kişinin öldüğü olayın ardından araç içerisinde intihar mektup bulunmuştu. İntihar mektubunda iki tarafında arkadaşı olan Halil İbrahim Yavuz'la olan konuşmaları çıkmıştı. Yavuz'un Murat'ı intihara ve Yağmur'u vurmaya azmettirmesinden dolayı yargılandığı karar açıklandı.

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müşteki İsmihan Boza, tutuklu sanık Halil İbrahim Yavuz, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

"Öfkesi nedeniyle intikam alma amacıyla bu eylemi gerçekleştirmiştir"

Maktul Murat Bayırköylü'nün annesi İsmihan Boza beyanında, "Ben oğlumun intihar edeceğine ilişkin hiçbir bilgi sahibi değildim. Sanık Murat'ı intihara teşvik etmiştir. Yağmur yönündeki eylemleri bellidir. Sanık Murat ve Yağmur'a karşı olan öfkesi nedeniyle intikam alma amacıyla bu eylemi gerçekleştirmiştir" şeklinde konuştu.

"Benim hayallerim var"

Sanık Halil İbrahim Yavuz savunmasında, "Ben kimseyi azmettirmedim. Üzerime suç atılmaktadır. Günah keçisi ilan etmeye çalışılmaktadır. Ben İsmihan Teyzeyi defalarca uyardım. Murat'ın intihar edeceğini, Yağmur'a zarar vereceğini söylememe rağmen ve her şeyi bilmesine rağmen burada bir şey söylememiştir. Ben kimsenin ölmesini istemedim. Ben bu insanlara değer verdim. Benim hayallerim var. İşlemediğim bir suçtan dolayı yargılanıyorum. Bunu kabullenemiyorum" dedi.

"Dosyada azmettirme suçunun unsurları oluşmamıştır"

Sanık avukatı beyanında, "Söz konusu mesajlar müvekkilimin telefonundan çıkmamıştır. Maktul Murat'ın 5 gün sonra el konulan bilgisayarından çıkmıştır. Söz konusu mesajların varlığını destekleyen hiçbir delil yoktur. İntihar mektubu da sanıktan intikam almak amacıyla maktul Murat tarafından yazılmıştır. Ayrıca intihar mektubu 15 gün önce yazılmıştır. Sanık iki kez Murat'ı intihardan vazgeçirmiştir. Dosyada azmettirme suçunun unsurları oluşmamıştır. İki kız çocuğu arasında geçen görüşmede azmettirmenin delili olarak sayılmıştır. Beraatını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Son sözü sorulan sanık Halil İbrahim Yavuz, " Ben suçsuzum. Beni öldürmeyin" dedi.

Karar açıklandı

Mahkeme heyeti, sanığın 'başkasını intihara yönlendirme' suçunu işlediğine dair somut ve inandırıcı delil olmadığı kararına vererek beraatına hükmetti. Heyet, sanığın Yağmur Sönmez'in' kasten öldürmesi eylemine yardım etme' suçundan dolayı da yurt dışına çıkış yasağı ve belirli tarihlerde imza atması şartıyla, adli kontrol tedbirleriyle tahliyesine karar verdi.

Duruşma çıkışı sanık yakını maktulün annesi İsmihan Boza'nın yanına giderek, "Katilin annesisin, hesap vereceksin. O kızın ölümüne neden oldun" diyerek bağırdı.

"Benim çocuğum zaten verdi kendi cezasını kendine"

Bayırköylü'nün annesi İsmihan Boza cevap olarak, "Kim bu adam, karşıma çıkacak. Kendi çocukları ruh hastası. Oğlunuzu psikolojik tedavi altına alın. Çocuğunuz akıl hastası. Benim çocuğum zaten verdi kendi cezasını kendine. Daha ne yapacağım. Siz o çocuğu adam akıllı tedavi ettirin" diyerek koridorda bağırdı.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, AVM'nin otoparkında 18 Mart 2022 tarihinde Murat Bayırköylü duygusal hisler beslediği Yağmur Sönmez'i vurarak öldürdüğüne, araç içerinde kendi kafasına da sıkarak intihar ettiğine yer verildi.

İddianamede yer alan intihar mektubuna, "Yağmur Sönmez'i öldürme fikri aklımda yoktu. 1 ay önce 2 kere yüksek bir yerden atlama suretiyle intihar girişiminde bulundum. Ancak yükseklik korkumu yenemiyordum. Silah alıp kafama sıkma fikri aklıma geldi. Silah alacağımı Halil İbrahim Yavuz'a söyledim. İlk başta şaka yaptığımı düşündü. Ancak daha sonra yaptığımız konuşmada ciddi olduğumu anladı. Ardından bana 'intihar edeceksen kaybedecek bir şeyimin olmadığını bana zarar veren Yağmur Sönmez'i de öldürmemi onu öldürdükten sonra kendimi öldürmemi' söyledi" ifadelerine de yer verildi.

İddianamede, tespiti yapılan konuşmalarda, Murat'ın Halil İbrahim'e psikolojisinin iyi olmadığından ve Yağmur'u unutamadığından bahsettiğine yer verildi. Murat Bayırköylü'nün kendi kafasına sıkmaya karar verdiğinden, tüfek aldığından bahsettiğine de değinildi. Halil İbrahim Yavuz'un ise "Geçen haftada 17. kattan atlayacağım diyordun" şeklinde ifadeleri bulunduğu, Murat'ın buna cesaret edemeyeceğini ima ettiği kaydedildi. Halil İbrahim Yavuz'un konuşmaları teşvik edip kararını kuvvetlendirdiği, yazışmanın ilerleyen kısımlarında Murat'ın niyetinin ciddi olduğunu anlaması üzerine Murat'ı bu intihar eyleminden vazgeçirmeye çalışmadı. Yazışmaların içeriğinden anlaşıldığı iddianamede yer aldı. Halil İbrahim'in Murat'ın silah alması ile ilgili öncesinde bilgi sahibi olduğundan dolayı intihara yönlendirme suçunu işlediğine de değinildi. İddianamede, Halil İbrahim Yavuz'un Murat'ın Yağmur'u öldürme gibi bir iradesi yok iken Murat'a hedef gösterecek şekilde Yağmur'u öldürmesi için azmettirdiği belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı sanık Halil İbrahim Yavuz için 'Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'intihara yönlendirme' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Başsavcı vekilinin oğlunu cinayete azmettiren sanığa tahliye ve beraat kararı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Başsavcı vekilinin oğlunu cinayete azmettiren sanığa tahliye ve beraat kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement