Diyarbakır'da Husumetli İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika
3. Sayfa

Diyarbakır'da Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Diyarbakır'da husumetli iki aile barıştırıldıDİYARBAKIR - Diyarbakır'da geçen yıl 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından iki aile arasında başlayan husumet bugün törenle son buldu.

16.08.2017 22:39

Diyarbakır'da husumetli iki aile barıştırıldı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da geçen yıl 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından iki aile arasında başlayan husumet bugün törenle son buldu.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden şahsın ailesi ve kazaya karışan diğer sürücünün ailesi arasında husumet başladı. Diyarbakırlı Ersöz ve Teymur aileleri Metina Aşireti Derneği'nin girişimleri sonucu Volkan Aba Camiinde düzenlenen törenin ardından barıştırıldı.

İki aile arasında barışı sağlamak için 3 aydan fazla çaba harcadıklarını dile getiren Metina-Der Başkanı Esat Güngörür, "Bugün iki ailemizi burada barıştırıyoruz. Barış çok zor bir iştir. Barışı gerçekleştirmek için baya zaman gerekiyor. Allah'ın izniyle bugün burada iki ailemizi barıştıracağız ve bunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağız" dedi.

"Barışa katkı sunan herkese teşekkür ederiz"

Törene katılanlar arasında bulunan Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenap Ekinci, "Metina aşiretinin büyüklerinin araya girmesi Diyarbakır'da iki ailenin barışmasına vesile oldu. Barışa katkı sunan derneğimize teşekkür ediyorum, barışa vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Diyarbakır'da Husumetli İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement