Pazarcı esnafının hırsız isyanı: "Özellikle yaşlıları seçiyorlar" - Son Dakika
3.Sayfa

Pazarcı esnafının hırsız isyanı: "Özellikle yaşlıları seçiyorlar"

Pazarcı esnafının hırsız isyanı: "Özellikle yaşlıları seçiyorlar" 30 yıldır semt pazarı esnafı olan Ali Çiftçi: "Hırsızlar, 'bize karışma, senden çalmıyoruz' diyorlar Semt pazarı esnafı Yunus Örmeci: "Nerede yaşlı teyzeler varsa onları seçiyorlar" "Cüzdanları boşaltıyorlar tezgaha atıp...

11.12.2022 10:42  Güncelleme: 11:27

Pazarcı esnafının hırsız isyanı: "Özellikle yaşlıları seçiyorlar"

30 yıldır semt pazarı esnafı olan Ali Çiftçi:

"Hırsızlar, 'bize karışma, senden çalmıyoruz' diyorlar

Semt pazarı esnafı Yunus Örmeci:

"Nerede yaşlı teyzeler varsa onları seçiyorlar"

"Cüzdanları boşaltıyorlar tezgaha atıp gidiyorlar"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de kurulan semt pazarlarında vatandaşların değerli eşyalarını çalan, görgü şahitlerini ise tehdit eden hırsızların sistemlerini esnaflar anlatıp, uyarılarda bulundu.

Eskişehir'de farklı günlerde mahallelerde kurulan semt pazarlarında gerçekleşen ve son dönemlerde oldukça artan kapkaççılık olayları vatandaşın adeta korkulu rüyası oldu. Tezgaha ürün satın almak için yaklaşan vatandaşların bir anlık dalgınlığından ve kalabalık ortamlardan yararlanan hırsızlar, olayı gören esnafı da tehdit etmekten de geri durmuyor. Esnaflar bu hırsızlıkların önüne geçmek amacı ile müşterilerini uyarırken, gözlerinden kaçan olaylarda da vatandaşlar mağdur oluyor. Özellikle kalabalık alanlarda yaşlı insanların cep telefonlarını ve paralarını gözüne kestiren fırsatçılar, hırsızlık için ise daha çok iş çıkış saatini tercih ediyor.

"Hırsız oldukları anlaşılmıyor"

30 yıldır semt pazarı esnafı olan Ali Çiftçi, tecrübelerini paylaştı. Kendisini hırsızların uyardığını söyleyen Çiftçi, hırsızlık olaylarının pazarın en kalabalık olduğu iş çıkış saatlerinde meydana geldiğini belirtti. Konuyla ilgili tecrübeli esnaf Ali Çiftçi, "Tezgahta yoğunluk olduğunda ben müşteri ile ilgilenirken, yankesiciler onların arkasından dolaşıp ya çantasını ya da cep telefonunu alıp gidiyorlar. Sonrasında mağdur olan vatandaşlar tekrar tezgahıma, çalınan eşyalarını sormak için geliyor. Hırsızlar, 'bize karışma, senden çalmıyoruz' diyorlar. Genelde muhatap olmamaya çalışıyoruz. Özellikle iş çıkış saati olan akşam saatlerinde pazarlar çok kalabalık oluyor. O kalabalıkta giyimi kuşamı normal olduğu için hırsız oldukları anlaşılmıyor, tanıyamıyorsun. Çantalarını göğsünün önüne alsınlar, cep telefonlarını ark ceplerine koymasınlar" diye konuştu.

"Hiç affetmiyorlar"

Bir başka semt pazarı esnafı olan Yunus Örmeci ise hırsızların sisteminden bahsetti. Genellikle iki kişi olduklarını söyleyen Örmeci, bir kişinin perdeleme diğerinin ise kapkaçı gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Hırsızlık olayları ile ilgili Yunus Örmeci gördüklerini şöyle aktardı;

"Bu durumu polise de bildirdik daha önce, zabıta baş edemiyor zaten. Kovalıyor buradan, aşağıdan tekrardan geliyor. Nerede yaşlı teyzeler varsa onları seçiyorlar, birisi milletin görüşünü çanta ile kapatıyor, yanındaki kız ise cüzdanı alıyor. Cüzdanları boşaltıyorlar tezgaha atıp gidiyorlar. Emniyet bu konuda biraz daha sıkı olması gerekiyor. Hangi tezgah daha kalabalık ise oraya yanaşıyorlar. Özellikle yaşlı teyzeleri seçiyorlar. Aynı kadını görüyorum, onlar ekip olarak geziyorlar, geliyorlar burada hırsızlığı yapıp cüzdanı boşaltıyorlar, hiç affetmiyorlar. Biz gördüklerimiz uyarıyoruz ama görmediklerimiz de oluyor.

Pazarcı esnafının hırsız isyanı: "Özellikle yaşlıları seçiyorlar"
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Pazarcı esnafının hırsız isyanı: 'Özellikle yaşlıları seçiyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement