Rusya'nın Kabardino-Balkarya bölgesindeki Mizhirgi Dağı'nda çığda 11 dağcı öldü, 6 dağcı kayıp
Rusya'ya bağlı Kabardino-Balkarya Cumhuriyeti'ndeki Mizhirgi Dağı'nda dün meydana gelen çığ felaketinde 11 dağcı hayatını kaybetti, 6 dağcı ise kayboldu. Bölgede arama kurtarma çalışmalarına 50'den fazla görevli katılırken, zorlu arazi şartları ve yeni çığ riski ekiplerin çalışmasını güçleştiriyor.
Rusya'ya bağlı Kabardino-Balkarya Cumhuriyeti'nde bulunan Mizhirgi Dağı'ndan dün meydana gelen çığ felaketinde 11 dağcı hayatını kaybederken, 6 dağcı kayboldu.
Rusya'ya bağlı Kabardino-Balkarya Cumhuriyeti'nde bulunan Mizhirgi Dağı'nda çığ meydana geldi. Dün yerel saatle 17.00 sıralarında meydana gelen çığ felaketinde 11 dağcı hayatını kaybederken, 6 dağcı yaralandı. Yerel acil durum servislerine göre; 10 dağcı kendi imkanlarıyla dağdan indi, 6 dağcının ise akıbeti bilinmiyor.
Rusya'nın Kuzey Kafkasya'sındaki en yüksek zirvelerden biri olan Mizhirgi Dağı'nda arama ve kurtarma çalışmalarına 50'den fazla acil durum görevlisi katılırken; ekipler, zorlu arazi şartları ve yeni çığ düşme riskinin yüksek olması nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü belirtti.