Savcının Aracını Arayan Memura Hapis Cezası - Son Dakika
3. Sayfa

Savcının Aracını Arayan Memura Hapis Cezası

Edirne'de, Cumhuriyet savcısının aracında "haksız arama" yaptığı iddia edilen gümrük memuruna 2 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ceza 1500 lira para cezasına çevrildi.

12.04.2016 12:03  Güncelleme: 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Pazarkule Sınır Kapısı'nda görevli memur D.S. hakkında sınır kapısına gelen Edirne Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın aracında "haksız arama" yaptığı iddiasıyla 4 Mayıs 2015'te dava açıldı.

İKİNCİ DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Edirne Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, gümrük memuru D.S. ve avukatları ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın katıldı. Duruşmaya, Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan ve avukatı ise gelmedi.

BERAATINI İSTEDİ

Sanık D.S., savunmasında, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, beraatını istedi.

"MÜVEKKİLİM SADECE EMRİ UYGULADI"

Sanık avukatı Özgür Yıldırım, müvekkilinin emirleri uyguladığını ifade ederek, "Müvekkil burada sadece emri alan olmasına rağmen yargılanmaktadır. Kesinleşmiş takip kararı ile de olay açıkça ortaya çıkmıştır." dedi.

2 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, D.S.'nın, 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

1500 TL PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Mahkeme, cezayı, günlüğü 20 liradan 75 gün adli para cezasına çevirdi. Sanık D.S., sonuç olarak 1500 lira para cezasına mahkum edildi.

"KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ"

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın kararı temyiz edeceklerini belirtti. Yalçın, "Görevini layıkıyla yapan memurumuzun yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Görevimizi de yapmaya devam edeceğiz. Sonuçta, maalesef bir mahkumiyet kararı var. O yüzden yargının verdiği karara saygılıyız. Ancak kararın gümrükteki kanuna uygun olmadığını, bakanlığın talimatlarına uygun olmadığını gördüğümüz için temyize gideceğiz. Hiç bir gerekçe yok maalesef." diye konuştu.

Savcının Aracını Arayan Memura Hapis Cezası
Kaynak: AA

Son Dakika 3. Sayfa Savcının Aracını Arayan Memura Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Tc li vatansever polis ??: Savcı veya hakim neden aramadan korkar ki bu memlekette 170 kilo eroini son götürüşünde kendi arabasında yakalatan savcılardan oldu hemde Edirne savcısıydı o da ne rastlantı KİŞİNİN HAKİM SAVCI veya MİLLETVEKİLİ olması SUÇ İŞLEMEYECEĞİ ANLAMINA GELMEZ YARASI OLAN GOCUNUR TÜRKİYE NİN BU HALE GELME SEBEBİDE BUDUR ADALET ADAMINA GÖRE DEĞİL HERKESE UYGULANMALIDIR 21 0 Yanıtla
  • KaLpSiZ: Ne Olmuş savcıysan kaçakcılık mı yapmaz savcı hırsızlık mı yapmaz savcı biz bu ülkede herşeyi gördük sonra kaçıp gittiler savcı hakim milletvekili albay yarbay vali kaymakamda aranmalı herkes eşit olmalı 13 1 Yanıtla
  • veysel: savci olunca ne ayrıcalığı varmiski 5 1 Yanıtla
  • Eski asker: Bu ülkede savcı hakim olacan 5 0 Yanıtla
  • Yuh: Yarası olan gocunur ne o lan savcı oldun cumhur deyil kendini ne zanediyon size böyle yetki verende kabahat zaten as daletin çivisi çıkmış tam çıkarın 4 0 Yanıtla
  • : Savcıda kim oluyor kanundan üstünmü ki o kesin paralelin savcısıdır 1 0 Yanıtla
  • Sahipsiz yigit: Egosu tatmin olmuştur savcı Efendinin. Bu uygulamayı herkese eşit olarak uygulayamadigi zaman bu isleme alet olan hakim ile birlikte eğer yüreğinde küçük de olsa bir sizi duyacak olursa bizde o zaman tatmin olaçağız. 0 0 Yanıtla

Advertisement