Yetkisiz çakar ve tepe lambası kullanıma 96 bin TL ceza - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yetkisiz çakar ve tepe lambası kullanıma 96 bin TL ceza

22.11.2024 16:03

TBMM'nin yeni düzenlemesiyle, yetkisiz çakar ve tepe lambası kullananlara 96 bin TL idari para cezası kesilecek. Bu karar, trafikte güvenliği sağlamak amacıyla alındı. Özellikle özel araçlar, ticari araçlar ve VIP taşıtların sıkı bir şekilde denetleneceği belirtildi. Ayrıca, yetkisiz çakar veya tepe lambası kullananların ehliyetlerine 30 gün süreyle el konulacak ve araçları da 30 gün boyunca trafikten men edilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen yeni düzenleme ile yetkisiz çakar ve tepe lambası kullananlara 96 bin TL idari para cezası kesilecek

Trafikte güvenliği sağlamak hedefiyle yetkisiz çakar ve tepe lambası kullanımına karşı sıfır tolerans uygulanacak. Sahada sıkı kontroller yapacak olan trafik polisleri, özellikle özel araçlar, ticari araçlar ve VIP taşıtları mercek altına alacak.

96 BİN TL CEZA

Yetkisiz çakar veya tepe lambası kullanan araç sahipleri bu ağır para cezasıyla karşılaşacak. Buna göre, 96 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanabilecek.

EHLİYETE EL KONULACAK, ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

Ayrıca yetkisiz çakar veya tepe lambası kullananların ehliyetlerine 30 gün süreyle el konulacak ve yine araçları da 30 gün boyunca trafikten men edilecek.

Son Dakika Güncel Yetkisiz çakar ve tepe lambası kullanıma 96 bin TL ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • YILMAZ GÜL YILMAZ GÜL:
    inşallah uygulanır! 21 2 Yanıtla
  • Cihan Kışla Cihan Kışla:
    Bunları satana takana izin var sanayide ama kullanana ceza var şaka gibi ülkeyiz 15 1 Yanıtla
  • Cihan CANKAYA Cihan CANKAYA:
    Az bile olmus 14 1 Yanıtla
  • Emre Sunay Emre Sunay:
    Bir sürücü olarak bunlara bıktım usandım zaten. Hatta instagram da bu çakarlarla ilgili açılmış çakartaparların bir sayfası da vardı. Kafayı yemişler ya. Azalarak bitersiniz inşallah... 14 1 Yanıtla
  • B BAYRAKTAR B BAYRAKTAR:
    Bu tarz cezaların daha yüksek olması gerekiyor. 300 bin indirimsiz idari ceza, trafikten men, 90 gün zorunlu ptopark. Yani öyle caydırıcı olmalıki kişilerin aklına bile gelmemeli. Gelişmiş ülkelerde eğitimle çözülüyor. Ama Belliki biz o konuda sıkıntı yaşıyoruz. Anca daha çok ceza olursa belki 13 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement