Yozgat'ta Oksijen Tüpü Patlaması Tatbikatı Gerçekleştirildi - Son Dakika
3.Sayfa

Yozgat'ta Oksijen Tüpü Patlaması Tatbikatı Gerçekleştirildi

Yozgat'ta Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde, 14 kurumdan 350 personelin katılımı ile gerçekleştirilen oksijen tüpü patlaması tatbikatı büyük ilgi gördü. Tatbikatta senaryo gereği hastanede yangın çıktı, insanlar mahsur kaldı ve çevreye kötü koku yayıldı. Emniyet, jandarma, sağlık ekipleri ve AFAD gibi kurumlar olay yerine sevk edildi. Tatbikat başarıyla gerçekleştirildi ve Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, katılan personelleri tebrik etti.

05.12.2023 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta film sahnelerini aratmayan tatbikat

YOZGAT - Yozgat'ta Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, 14 kurumdan 350 personelin katılımı ile "oksijen tüpü patlaması" tatbikatı gerçekleştirildi. Büyük ilgi ile gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği, oksijen tüpü patlaması yaşandı. Patlama nedeniyle hastanenin zemin katında yangın çıktı. Hastanenin laboratuvarı hasar görürken üst katlarda insanlar mahsur kaldı. Oksijen tüpünün patlamasıyla çevreye kötü koku hastaları etkiledi. İhbar üzerine olay yerine emniyet, jandarma, 112 sağlık ekipleri, AFAD, UMKE, itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken emniyet ve jandarma ekipleri de sıkı güvenlik tedbirleri aldı. AFAD ekipleri ise bölgede gaz sızıntısı kontrolü yaptı.

Gerçeği aratmayan tatbikatta senaryo gereği, bina içerisinde mahsur kalan yaralıların yakınları panikle hastaneye girmeye çalıştı. Emniyet ekipleri de güçlükle hasta yakınlarına müdahale ederek hastaneden uzaklaştırdı. Geniş çaplı yapılan tatbikat ilgi ile izlendi.

Tatbikat sonrası Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, tatbikata katılan kurum personellerini tebrik etti. Vali Özkan, tatbikatın gerçeği aratmadığını ve her zaman bu tür olaylara hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti. İl AFAD Müdürlüğü koordinesinde yürütülen tatbikata 14 kurumdan 350 personelin katıldığını da söyleyen Özkan, "Tatbikat, Yozgat Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Senaryo gereği, oksijen tüpünün patlaması sonrası arama ve kurtarma tatbikatını icra ettik. Gerçeği aratmayan bir tatbikat oldu. Rabbim gerçeğini göstermesin ama hazır olmak, hazırlanmak da bizlerin görevi" şeklinde konuştu.

Yozgat\'ta Oksijen Tüpü Patlaması Tatbikatı Gerçekleştirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Yozgat'ta Oksijen Tüpü Patlaması Tatbikatı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement