Doğalgaz Patlaması Sonucu Çıkan Yangında 7 Ev Kullanılamaz Hale Geldi - Son Dakika
3.Sayfa

Doğalgaz Patlaması Sonucu Çıkan Yangında 7 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Kastamonu'da doğal gaz patlaması sonucu çıkan yangın diğer evlere de sıçradı. Evlerin ahşap olması yangını büyütürken ev sakinlerini mahalleli kurtardı.

23.04.2018 02:48  Güncelleme: 09:20

Kastamonu'da doğalgaz patlaması sonucu çıkan yangın sonrasında 7 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

DOĞALGAZ PATLADI EVDEKİLERİ MAHALLELİ KURTARDI

Kastamonu'nun Hisarardı Mahallesi Kerpiçli Sokak üzerinde iddialara göre sahibi henüz öğrenilemeyen evde, ev sakinlerinin olduğu esnada doğalgaz patlaması sonucunda yangın başladı. Olay sırasında evde bulunan ev sakinleri mahallelinin yardımları ile evden çıkarıldı.

Doğalgaz Patlaması Sonucu Çıkan Yangında 7 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Ahşap kargir binada başlayan yangın sonrası alevler, bir anda tüm evi sardı. Yangının çıktığı binanın etrafında bulunan diğer evlere ve bir konağa da sıçradı. İhbar sonrasında yangın mahalline Kastamonu Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Doğalgaz Patlaması Sonucu Çıkan Yangında 7 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Ayrıca yangın sonrasında bölgeye çok sayıda polis ekibi ile ambulans sevk edildi. Olay yerine çağrılan doğalgaz firmasıyla elektrik firması, hem doğalgazı hem de elektrik akımlarını kesti.

YANGIN BÜYÜYÜNCE ÇEVRE İLÇELERDEN YARDIM GELDİ

Yangında itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması sonucu çevre ilçelerden yardım istendi. Ayrıca yangın yerine orman arazözleri ile İl Özel İdaresine ait su tankeri yangına müdahale etti. 40'a yakın itfaiye aracı, orman arazözü ve su tankerlerinin müdahale ettiği yangın, 3 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin yangın yerinde soğutma çalışmaları halen devam ediyor.

Doğalgaz Patlaması Sonucu Çıkan Yangında 7 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

"CAN KAYBI OLMADIKTAN SONRA YARALAR SARILACAK"

İtfaiye ekiplerinin çalışmasını inceleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ekiplerden bilgi aldı. Başkan Babaş, ahşap binaların olduğu Kerpiçli Sokakta gece saat 24.00 sıralarında yangın ihbarı geldiğini belirterek, "İtfaiye ekipleri, olay yerine geldiğinde ciddi bir yangınla karşılaştı. Şuanda halen itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Evlerdeki doğalgazlardan da yangın bir hayli etkilenmiş. Ama itfaiye ekiplerimiz, orman arazözlerimiz ile birlikte özel idare yangına müdahale ediyor. Kısa zamanda yangın kontrol altına alınacak. Can kaybı olmadıktan sonra vatandaşlarımızın yaraları sarılacak" dedi.

Doğalgaz Patlaması Sonucu Çıkan Yangında 7 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

"EVLER AHŞAP OLUNCA HIZLI YAYILDI"

Şuanda kaç tane evin yandığının belli olmadığını söyleyen Başkan Babaş, "İlçelerimizden de takviye itfaiye ekipleri istendi. Yollarımız dar, bu yüzden yangına müdahale etmekte zorlandık. Hepsine su yetiştirmek kolay olmadı. Evlerde ahşap olunca yangın hızla yayılmış. Yangını kontrol altın almak üzereyiz. Can kaybı yok, sadece evlerde hasar var. Onları da gidereceğiz" diye konuştu.

Doğalgaz Patlaması Sonucu Çıkan Yangında 7 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

YANAN EVLERİNİ İZLEYEN VATANDAŞLAR SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Yangının görgü tanığı Hüseyin Kotanoğlu ise, "Benim geldiğimde bir tane ev yanıyordu. Ondan sonra yangın yan taraftaki konağa sıçradı. İtfaiye ekipleri geldi, yangına hemen müdahale ettiler. Şuanda ön cephede üç tane ev yanıyor, arka tarafta da evler var. Orada kaç tane yanıyor bilemiyorum. Yanan evlerden bir tanesi şehit polisin evi oluyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan bazı vatandaşlar, yanan evlerini izlerken sinir krizleri geçirdi. Duman etkilenen bazı vatandaşlarda, olay yerinde bulunan sağlık ekiplerince müdahale edildi. Ayrıca yangın esnasında zaman zaman patlamaların yaşanması paniğe neden oldu.

Doğalgaz Patlaması Sonucu Çıkan Yangında 7 Ev Kullanılamaz Hale Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Doğalgaz Patlaması Sonucu Çıkan Yangında 7 Ev Kullanılamaz Hale Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • dürbünlü : Ben kırk yıldır avrupada yaşayorum,,viyananın caddeleri çook geniş planlı.almanyada münihteki caddelerde aynı genişlikte yapılmış,şehir planlamasını yapanlar,,geleceği ve günün şartlarını hesaplayarak planlama yapmışlar,,ülkemizde ise 95 senedir yeme içme oyun ve eglence ön plana alınmış,cahapenin kurucusu ömrünü içkiyle ve dansözlerle geçirmiş,ondan sonra gelenlerde onun yolunda gitmişler,ve bugünlere gelinmiş.tek kurtuluş osmanlı kültür ve düzenidir . 2 0 Yanıtla
  • ABDÜLKADİR DOĞRUYOL: ALLAH YANGIN OLAYINI YAŞAYANLARA HEM SABIR HEM YARDIM ETSİN .DEVLET VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI OLARAK DA BİR AN EVVEL ACILARININ HAFİFLETİLMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERİLMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM .GEÇMİŞ OLSUN . 2 0 Yanıtla
  • Nadide : 40 yıldır dışarda sın dışarda kal,sen kimsin ki bu ülkenin kurucusu na Ulu Onderimize dil uzatıyorum.Tarihini iyi oku ATATURK olmasaydı sen böyle konusabilirmiydin NANKOR.Daha söyleyecek çok şey var da ,dua et burda degilsin 0 0 Yanıtla

Advertisement