Scottish Fold Nasıl Bir Kedi Irkıdır? - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Scottish Fold Nasıl Bir Kedi Irkıdır?

Scottish Fold Nasıl Bir Kedi Irkıdır?

En güzel kedi ırkından biri olan Scottish Fold kediler dünyanın en popüler kedi cinsinden biridir. Evinizin neşe kaynağı ve sizin de en yakın dostunuz olmaya aday olan Scottish Fold cinsi kediler kürkleri ile göz alıcı bir güzelliğe sahiptir.

09.05.2022 15:38  Güncelleme: 15:57
İlandır

En güzel kedi ırkından biri olan kediler dünyanın en popüler kedi cinsinden biridir. Evinizin neşe kaynağı ve sizin de en yakın dostunuz olmaya aday olan Scottish Fold cinsi kediler kürkleri ile göz alıcı bir güzelliğe sahiptir.

Uzun tüylü kedi soyundan gelen Scottish Fold kediler tam anlamı ile ev kedisidir. Oldukça uysal bir karaktere sahip olan Scottish Fold ırkı kediler üzerinde de en çok araştırma yapılan tür olarak tanınmaktadır.

Güzelliği ve karakterize görünümü ile dikkat çeken Scottish Fold kediler diğer türlere göre daha yakın bir geçmişe sahiptir. Sadece çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olmalarının yanı sıra melez kedi soylarından biridir.

Scottish Fold kedilerin en belirgin fiziksel özelliği ise kıvrık kulak yapısıdır. Cana yakın ve sakin bir karaktere sahip olan Scottish Fold ırkı kediler, oldukça sık ve uzun tüylere de sahiptir. Yumuşacık ve ipek gibi duran tüyleri mevsimsel olarak dökülebilmektedir. Orta büyüklükte bir ırk olan Scottish Fold kediler eğitime açık ve çok zeki bir kedi ırkıdır.

Scottish Fold Kedilerin Özellikleri

Akıllı ve oldukça sakin bir karaktere sahip olan Scottish Fold kediler mutasyon sonucu ortaya çıkmıştır. Özellikle çocuklar ile de arası oldukça iyi olan Scottish Fold kediler oyuncu karakterleri ile dikkat çekmektedir.

Sahibi ile sürekli olarak oyun oynamak isteyebilir. Ancak herkese karşı sıcakkanlı olmadıklarını da söylemek gerekmektedir. Oyun oynayacağı kişileri de kendisi seçmektedir.

Kolay eğitilebilir bir kedi cinsi arıyorsanız Scottish Fold en ideal seçimlerden biri olacaktır. Yabancılara karşı temkinli bir yapıları olsa da kesinlikle saldırgan değillerdir. Yapı olarak pek enerjik olmadıkları söylenebilir. Bunun için de beslenme düzenine dikkat edilmeli ve günlük egzersizine de özen gösterilmelidir.

Orta uzunluktaki tüylere sahip olan Scottish Fold cinsi kedilerin tüy yumaklarını yutmaması için düzenli olarak taranması gerekmektedir. Mutasyon sonucu ortaya çıkan bir kedi ırkı olduğu için bazı kalıtsal hastalıklara sahip olabilmektedir.

Scottish Fold cinsi kedilerin kulaklarının kıvrık bir yapıda olması aslında onların mutasyon sonucu yaşadıkları rahatsızlıktan dolayıdır. Yavru döneminden itibaren düzenli olarak veterinere götürülmesi kalıtsal hastalıkların daha erken teşhis edilmesi açısından önemlidir.

Scottish Fold cinsi kedilerin yaşadığı eklem rahatsızlıkları için bir tedavi bulunmamaktadır. Ancak sevimli tüylü dostunuzun beslenmesine ve bakımına da dikkat ederek onun daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde yaşamasına yardımcı olabilirsiniz.

Yavru Scottish Fold Kedilerde Bakım ve Beslenme

Kediler bilindiği üzere yoğun şekilde tüy dökebilirler. Ancak Scottish Fold kedi türünün orta seviyede tüy döktüğü söylenebilir. Bakımı için sahiplerini pek yormadıkları söylenebilir.

Kulaklarının içinin ve gözlerinin temizliğine dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra Scottish Fold cinsi kedilerin derileri oldukça hassasiyettir. Düzenli olarak tüylerini taramanız kedinizin ölü derilerden ve tüylerden kurtulmasını sağlayacaktır.

Scottish Fold cinsi kediler pek hareketli olmadıkları için obezite sorunu yaşayabilirler. Ancak günlük olarak öğünler şeklinde kaliteli mamaları yeterli oranda verirseniz bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Protein ağırlıklı olarak beslenmesi Scottish Fold kediler için oldukça önemlidir. Et ağırlıklı kuru veya yaş mamalar Scottish Fold için en ideal seçimlerden biridir. Ancak yine de obezite sorunu yaşanmaması için protein içeriği yüksek olmayan mamaları tercih etmelisiniz.

Evde yapılan yemeklerin Scottish Fold kedilere verilmesi pek tavsiye edilmemektedir. Ancak evde hazırlayacağınız besinler ile sevimli tüylü dostunuzu beslemek istiyorsanız veteriner hekiminize danışmalısınız.

Scottish Fold kedilerin tırnaklarının kesilmesine de dikkat edilmelidir. Scottish Fold kedilerin tırnakları kırılabilir. Bu da patilerine zarar verebilir. Bunlar dışında kulaklarında bazen kötü koku ve akıntı meydana gelebilir. Bunun yaşanmaması için düzenli olarak kulaklarını kontrol etmeli ve kızarıklık gibi bir durum fark ettiyseniz hemen veteriner hekime götürmelisiniz.

Scottish Fold cinsi kedilerin dişlerinde meydana gelecek tartarın önüne geçmek için haftada birkaç kez diş temizliğine dikkat etmelisiniz. Diş eti hastalıklarının önüne geçmek için dişlerinin düzenli olarak fırçalanması gerekmektedir.

Scottish Fold Fiyatları

kedinin rengine, kilosuna, yaşına ve cinsiyetine göre farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca yavru olan Scottish Fold cinsi kediler fiyat olarak biraz daha yüksek olabilmektedir. Yavru Scottish Fold cinsi kedinin ortalama olarak fiyatı 1.000 TL ile 6.000 TL arasında değişebilmektedir.

Daha fazla bilgi için;

Son Dakika Advertorial Sondakika Scottish Fold Nasıl Bir Kedi Irkıdır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement