Obama'nın Özel Temsilcisi General Allen: Esad Gitmeli - Son Dakika
Dünya

Obama'nın Özel Temsilcisi General Allen: Esad Gitmeli

Barack Obama'nın IŞİD'ekarşı özel temsilcisi John Allen, Beşşar Esad'nn "iktidardan gönderilmesi" ve IŞİD'in yenilgiye uğratılması gerektiğini söyledi.

14.09.2015 10:58  Güncelleme: 11:16

ABD Başkanı Barack Obama'nın terör örgütü IŞİD'e Karşı Küresel Koalisyon için Özel Temsilcisi General John Allen, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed'in "iktidardan gönderilmesi" ve IŞİD'in yenilgiye uğratılması gerektiğini söyledi.

"GİTMEK ZORUNDA"

IŞİD'e Karşı Küresel Koalisyon'un görevinin, sadece IŞİD ile mücadele değil aynı zamanda siyasi çözüm yoluna girilmesini sağlayacak koşulların yaratılması olduğunu belirten Allen, "İstikrarsızlık, Beşşar Esad ve rejim tarafından yaratıldı. Esad, en nihayetinde kendi halkıyla savaşmayı seçti. Bu da sonuç olarak bugün karşı karşıya olduğumuz krize sebebiyet verdi. Beşşar Esad gitmek zorundadır. Esad, bölgede bu denli istikrarsızlığa yol açan şeyin hem simgesi hem de nedenidir. Bu yüzden çok sayıda insan onunla ve birbirleriyle savaşmak istiyor" dedi.

"SADECE IŞİD İLE İLGİLİ DEĞİL"

John Allen, bölgeden kaçanları izlemenin "yürek parçalayıcı" olduğunu söyleyerek "Milyonlar evlerinden kaçıyor. Bu sadece IŞİD ile ilgili bir durum değil. Bu aynı zamanda, Beşşar Esad ve birkaç yıldır süren iç savaşın doğrudan neticesi olan korkunç koşullarla bölge şartlarıyla ilgili" yorumunu yaptı.

Allen, Avrupa'ya kaçan sığınmacılarla ilgili sorumluluk hissedip hissetmediği yönündeki soruya "Bana onlara yardım edebiliriz gibi geliyor. Bu bölgede insani krize yardım için çok çalıştık. Öte yandan çatışmayı çözmeliyiz. Çatışma, siyasi ve küresel seviyede çözülmeli" yanıtını verdi. Irak'taki gelişmelere de değinen General Allen, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yi "gerçek bir ortak" olarak nitelendirdi.

"1 SENE ÖNCE İLE ŞİMDİ ARASINDA..."

John Allen, Irak'ta IŞİD'in çeşitli cephelerde geri çekildiğine ve ülkede siyasi anlamda gelişme kaydedildiğine dikkati çekerek "Bir sene önce bulunduğumuz yerle bugünkünü kıyaslarsak aradaki fark bir hayli çarpıcı" diye konuştu.

Obama\'nın Özel Temsilcisi General Allen: Esad Gitmeli
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Obama'nın Özel Temsilcisi General Allen: Esad Gitmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • SiMON PERES: ortadoguda her sey,,israilin istedigi gibi gidiyor,,dünyada en mutlu devlet,israil devletidir,en mutlu halk israil halkidir,,biz hem amarika hem rusya heme cin,hemde avrupanin destegini almis bir ülkeyiz.bizi yenecek bir devlet göremiyoruz.biz kendimizi korumak icin her türlü silaha sahibiz. 8 5 Yanıtla
  • ANTİ AKP: GULYABANİ... 1 0 Yanıtla

Advertisement